nov 20, 2020
4 Views
0 0

Titokban intézetvezető lett Sára Balázs a Színművészeti Egyetemen

Written by

Sára Balázs filmes és tévés operatőrt, rendezőt nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézetének megbízott vezetőjének az új kuratórium – írta meg a hvg.hu.

Az új vezető Balázs Gábor hangmérnököt váltja, aki az egyetem modellváltása miatti tiltakozásul mondott le a pozíciójáról, az összes többi intézet vezetőjével együtt.

A diákok 70 nap után ugyan elhagyták az egyetem Vas utcai épületét, de ellenállásuk nem ért véget. Összefoglalónk az SZFE-ügyről.

A kinevezésről az egyetem tanárait vagy hallgatóit nem értesítették, a filmes tanároknak kiküldött egyik levélből derült ki az új tisztség.

A levélben egyébként – amelyet Sárán kívül Lajos Tamás kuratóriumi tag és a két újonnan kinevezett rektorhelyettes, Zalán János és Novák Emil írtak alá – „személyes megbeszélésre” hívták a filmes tanárokat.

Konstruktív beszélgetést kezdeményezünk az Egyetem továbbfejlesztésének, az oktatás minősége magasabb szintre emelésének igényeiről, és ennek feltételeiről

– áll a levélben, amelyben arra kérik a címzetteket, amennyiben „nyitottak a közös gondolkodásra”, jelentkezzenek a tanulmányi titkárnál.

A művészek szerint a felnőttek tanulhatnának a diákoktól.

Sára Balázs Sára Sándor kétszeres Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és Moór Marianna Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő fia.  2012 és 2014 között már oktatott az egyetemen.

index.hu/belfold/2020/11/20/titokban_intezetvezeto_lett_sara_balazs_a_szinmuveszeti_egyetemen/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?