márc 28, 2021
6 Views
0 0

Tirolból újból csak negatív teszteredmény birtokában engedélyezik a kiutazást

Written by

A tájékoztatás szerint eddig 216 embert regisztráltak, akinek a szervezetében kimutatták a brit vírustörzs E484K kódjelű mutációját.

A kiutazás feltételeként meghatározott tesztkötelezettség április 14-ig lesz egyelőre hatályban.

A tiroli vezetés közölte, hogy szerdáig kiépítik a PCR-tesztelési kapacitásokat a kufsteini körzetben. Meghatározott köztereken kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni a városban.

A mutációval megfertőződött aktív esetek kétharmadát Kufstein és Schwaz kerületekből jelentették. Schwaz esetében a kiutazási korlátozások egyébként április elsejéig lettek volna hatályban.

Az egészségügyi minisztérium szerint az új vírusváltozatot eddig csak szórványosan mutatták ki Ausztria más részeiben. A közegészségügyi hatóságok most azon vannak, hogy meghatározzák az új variáns tulajdonságait. Hangsúlyozták, hogy döntő jelentőséggel bír, milyen kihatással lesz ez a változat a koronavírus elleni oltóanyagok hatékonyságára. Jelenleg Tirolban egy páciens fekszik intenzív osztályon, aki ezzel a mutációval fertőződött meg.

“Nagyon figyelmesen követjük a helyzetet és óvintézkedésként különösen szigorú mércét alkalmazunk ennek a koronavírus-típusnak a megfékezésére” – közölte Elmar Rizzoli, a tiroli válságstáb vezetője.

Hozzátette, hogy a korábbi hetekhez hasonlóan most is komoly erőfeszítéseket tesznek a kontaktkutatásra.

Rizzoli felidézte, hogy helyi intézkedésekkel, mint például a kiutazási tesztkötelezettséggel és kontaktkutatással sikerült gátat szabni a dél-afrikai variáns terjedésének, így 193-ről a mostani 25-re csökkentették az ezzel a mutációval fertőzöttek számát.

Az ausztriai Tirol tartományból – Kelet-Tirolt leszámítva – február 12. és március 11. között csak negatív koronavírus-teszteredmény birtokában engedélyezték a kiutazást a koronavírus korábbinál fertőzőbb dél-afrikai mutációjának megfékezése érdekében.

Ausztriában a járvány kitörése óta 536 465 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 9256-an haltak meg a kórban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Matthias Balk

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?