okt 15, 2020
3 Views
0 0

Tibi atya, a "csőcselék" és Meseország azon megyéje, amely valójában senkié – gendermesék a kocsmapult mellől

Written by

(A legfrissebb hírek itt)

Bagdy Emőke, ismert klinikai szakpszichológus nemrég a Magyar Nemzet hasábjain nyilatkozva fejtette ki véleményét, miszerint a szülőknek és pedagógusoknak azt kell erősíteniük, amit genetikailag hoz magával az illető, így teremtve meg a biológiai nem és a társadalmi nem összhangját, annak érdekében, hogy ne legyen krízis a gyermek lelkében. A meséknek kiemelten fontos jelentőségük van, mert ezek révén bejuttathatók olyan üzenetek is, amelyeket a gyerek kritika nélkül fogad, mivel neki még kritikai érzéke és viszonyítási alapja sincsen. Ezért, ha arról hall történetet, hogy két herceg egymásba szeret, akkor ez számára evidencia lesz, de a klinikai szakpszichológus szerint szülők és pedagógusok feladata nem az, hogy az elhajlások felé szocializáljanak, hanem az egyértelműségek felé.

(Ez is érdekelheti: Dúró Dóra életveszélyes fenyegetéseket kap, mióta ledarálta a gendermesés érzékenyítő könyvet)

A Magyar Nemzetben megjelent interjú után, melyben a pszichológus azon a véleményen volt, hogy a Meseország mindenkié és hasonló mesekönyvek nem valók óvodásoknak, 1000 pszichológus határolódott el Bagdy Emőkétől, szakmaiatlannak nevezve őt.

Tibi atya, az internetes megmondóember és véleményvezér most úgy érzete, ki kell állnia Bagdy Emőke mellett, ezért blogján pontokba szedve összefoglalta, miért nincs igazuk azoknak, akik ennek ellenkezőjét teszik.

Röviden:

  • A Bagdy Emőke mellett kiállók bár sokan vannak, de képzetlenek hozzá képest
  • Bagdy Emőke nem nevezte ki magát a szakma képviselőjének, a többiek igen, és ők amúgy is csőcselék módjára tömegbe verődve teszik ezt
  • Bagdy Emőke véleménye ugyan kritizálható, de a tolerancia bajnokai épp a kirekesztést gyakorolják, mikor elhatárolódnak tőle
  • Bagdy Emőke szakmai múltja miatt is megérdemli, hogy ne a médiában alázzák
  • A Bagdy Emőkével egyet nem értők kettős mércét alkalmaznak, mert például Vekerdy Tamást, a “pszichológia Coelhóját” nem szokták kritizálni

Bővebben:

Egyrészt Tibi atya azt mondja, a Bagdy Emőke mellett kiállók mennyisége egyáltalán nem jelent minőséget is, mert a legtöbbjük a szakmája egy alacsonyabb szintjén áll, alacsonyabb végzettségűek mint a klinikai szakpszichológus, nem végeztek kutatásokat sem.

Másrészt a pszichológia tudománya meglehetősen többrétű, gyarkorlói többféle irányzatot követnek, melyek egyike sem zárja ki egymást, de egyik képviselője sem nevezheti ki magát a tudás abszolút birtokosának. Tibi atya szerint Bagdy Emőke nem jelölte meg magát, mint “szakma”, ellentétben a rárontó tömeggel.

“Nem elhatárolódni kéne, nem csőcselék módjára tömegbe verődni, hanem polgárként kiállni és vitatkozni vele.” – mondja Tibi atya, csőcseléknek nevezve a többi pszichológust.

Harmadrészt, bár Bagdy Emőke véleménye kritizálható, de az ellene kiállók, akik elvileg a tolerancia mellett tették le voksukat, tettükkel épp a kirekesztést gyakorolják épp.

Negyedrész Tibi atya szerint Bagdy Emőkének olyan szakmai múltja van, amely miatt megérdemelné, hogy érdemi diskurzust folytassanak vele, ahelyett, hogy a médiában aláznák.

Végül, de nem utolsó sorban Tibi atya szerint elfogadhatatlan a kettős mérce, mert szerinte a pszichológia módszereiből fakadóan nincs olyan pszichológus, akinek egy-egy mondatát a szövegkörnyezetből kiragadva ne lehetne bírálni, szakmaiatlannak nevezni. Szerinte mindig csak a konzervatívok szavait bírálják, Vekerdy Tamást például nem, aki Tibi atya szerint a “progresszív” oldal képviselője és biztos csak azért volt bizonyos médiumok kedvence, mert a rendszert szidta – írja Tibi atya.

“Végül, annak az ideológiának, ami mindenhol gyűlöletet lát, még abban a mondatban is, hogy “a legnagyobb lelki finomsággal” kell bánni valakivel, nem árt elgondolkodnia, hogy vajon nem ő maga-e a gyűlöletideológia. Mielőtt elkezdenél másokat oktatni, hogy milyen szavakat lehet használni és milyeneket nem, gondolj arra, hogy ezek a szavak nem mindenkiben keltenek gyűlöletet. Ha benned igen, vagy szerinted másokban igen (még akkor is, ha szerintük nem), akkor tarts önvizsgálatot, mert a te lelkivilágod téged jellemez és nem másokat! Nem fog a világ a gyűlöletideológiád komfortzónája köré hajlani akkor sem, ha az szivárványszínű. Dicsértessék!” – fejezi be bejegyzését Tibi atya, hozzátéve, hogy a Bagdy Emőkét támogató petíciót viszont már 18 ezren írták alá, alig több, mint egy nap alatt.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/tibi-atya-bagdy-emoke/6eywk79

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?