ápr 28, 2021
9 Views
0 0

Thomas Tuchel elővette Timo Wernert

Written by

A madridi találkozón a londoni Kékek jutottak vezetéshez Christian Pulisic 14. percben szerzett góljával, majd több nagy helyzetet is kialakítottak, Karim Benzema azonban a 29. percben egyenlített. Mivel több gól már nem esett, a jövő szerdai visszavágó szempontjából a Chelsea került kedvező helyzetbe.

“Úgy érzem, hogy megnyerhettük volna az első félidőt, sőt, akár le is zárhattuk volna a mérkőzést 60 perc alatt, mert ebben az időszakban nagyon jól játszottunk – jelentette ki a lefújás után Tuchel, aki Lőw Zsolt másodedzővel közösen januárban vette át az angol együttes irányítását. – A második félidő inkább taktikai csatát hozott, és érezhető volt, hogy mindössze két napunk volt két tétmeccs között, ami fizikai és mentális szempontból is megviselte a játékosokat.”

A német szakember honfitársa, a csatár Timo Werner kihagyott lehetőségei miatt is bosszankodott:

“Szombaton a West Ham ellen is kihagyott egy nagy helyzetet, és itt sem értékesítette az első ziccert. Ezek nem segítenek nekünk, de hiba lenne túl sokáig ezen bosszankodni vagy bánkódni”

– fogalmazott Tuchel, aki szerint nem szabad “ujjal mutogatni” Wernerre, az viszont tény, hogy a támadók gólokat akarnak szerezni.

“Ez a legmagasabb szint, és amikor itt van egy jó félidőd, vagy egy jó órád, akkor több higgadtságot és pontosságot várunk el a játékosoktól a döntéshozatalnál és az akciók befejezésénél” – nyilatkozta Tuchel.

A másik oldalon Zidane kiemelte, a játékosaival együtt örülhetnek annak, hogy még maradt esélyük a fináléba kerülésre.

“Az első 25-30 percben kicsit szenvedtünk, de utána sikerült javulnunk, a második félidőben pedig jobbak voltunk a Chelsea-nél, és irányítani tudtunk” – foglalta össze a látottakat a francia edző, aki a riválist is megdicsérte.

“Alapvetően jók vagyunk abban, hogy letámadjuk az ellenfelet a saját kapujának közelében, de a Chelsea most kiválóan játszott, és fel tudta venni velünk a versenyt.

A legutóbbi 21 meccsükből 16-ot hoztak le kapott gól nélkül, most bebizonyították, hogy miért, valamint azt is, hogy nem véletlenül jutottak el a BL-elődöntőig”

– mondta Zidane.

Thibaut Courtois, a Real belga válogatott kapusa elismerte, hogy az angolok voltak a jobbak, de kiemelte, Londonban ők is képesek lesznek nyomás alá helyezni a riválist.

“Agresszívabbak és intenzívebbek voltak, mint mi, tulajdonképpen

ők kezdték úgy a meccset, ahogyan mi akartuk”

– nyilatkozta Courtois, hozzátéve, hogy nem jó időpontban kapták az első gólt, de utána képesek voltak összekapni magukat és a második félidő már kiegyensúlyozottabb volt.

“Ez az 1–1 azt jelenti, hogy a jövő szerdai visszavágó olyan lesz, mint egy döntő – jelentette ki a kapus –, de nem hiszem, hogy az 0-0-val ér majd véget. Ha a Chelsea visszaáll, és ránk vár majd, akkor nagy hibát követhet el.”

Nyitókép: psg.fr

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?