máj 28, 2021
5 Views
0 0

Tévhitek az egészséges táplálkozásról, amelyeket Ön sem gondolt volna: kiderült, miért nem igazak ezek

Written by

Lelkünk mélyén vágyunk arra, hogy egészségesen együnk, ennek köszönhetően fittek és fiatalosak legyünk. Azonban sokszor meggyőzzük magunkat arról, hogy miért nem vezetjük be. Pedig igazából csak elhatározás kérdése. Összeszedtük azokat a tévhiteket, melyek elterjedtek a témában.

(A legfrissebb hírek itt)

Időigényes

„Nincs időm rá” – hangoztatjuk a választ. Az egészséges táplálkozás sok erőfeszítéssel jár. Be kell szerezni a friss ételeket, megkeresni a megfelelő recepteket. Azonban rengeteg gyorsan elkészíthető receptet lehet már találni és egy adag friss zöldséget igazán nem tart semeddig hozzáadni az ételhez. A chipset pedig fölcserélni egy darab friss gyümölcsre sem egy nagy ördöngösség.

Unalmas

Az ízlelőbimbók már megszokták a nagyon sós, cukros, zsíros, ízfokozókkal teli ételeket. Pedig ha elkezdünk egészségesebben étkezni, akkor az ízlelőbimbók is megszokják az újabb ízeket és egy idő után már azokat tartjuk finomnak. Használjunk különféle gyógynövényeket és fűszereket, melyeket korábban nem próbáltunk.

Drága

A kész étel sokkal drágább, mint az otthon elkészített fogás. Figyelni kell az üzletekben a szezonális zöldségeket-gyümölcsöket és azokból érdemes válogatni, a nem szezonális alapanyagokat aranyáron mérik. A piacon pedig még jobbat és olcsóbban tudunk beszerezni.

(Ez is érdekelheti: Az egészséges táplálkozás napi beosztása)

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/tevhitek-egeszseges-taplalkozas-igazsag/x6khdkx

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?