jún 11, 2021
5 Views
0 0

Tetszett Önnek a Netflix új világvége sorozata? Ezt az 5 tévészériát ajánljuk Az agancsos fiú után

Written by

A Sweet Tooth: Az agancsos fiú készítője, Jim Mickle a sorozat premierje előtt aggodalmát fejezte ki amiatt, mert a pilotot még 2019-ben, a COVID-19 megjelenése előtt forgatták, így a járványos sorozat a véletlennek köszönhetően túlságosan is pontosan reflektál a valóságra. A szériában Amerikán egy influenzaszerű betegség söpört végig, az embereknek pedig ugyancsak hozzá kellett szokniuk a maszkviseléshez és a távolságtartáshoz. Mickle a ComicBook.comnak adott interjújában elárulta, féltek tőle, hogy milyen reakciót vált majd ki a jelenlegi helyzetben a képregényadaptáció:

„Volt bennünk némi félsz azzal kapcsolatban, hogy amiatt, mert a bevezető képsorok túl valóságosan hatnak, sokan nem nézik majd tovább az agancsos fiú kalandjait. Pedig a folytatás teljesen más jelleget ölt, és igaz, hogy horrorfilm is készülhetett volna Jeff Lemire sztorija alapján, mi inkább a tündérmesék hangulatára építettünk” – magyarázta a Sweet Tooth: Az agancsos fiú showrunnere.

(A legfrissebb hírek itt)

A Netflix új fantasyja éppen egy hete debütált az online videótáron és jelenleg is a legnépszerűbb sorozat a magyar előfizetők körében. A 8 részes első évadot elképzelhető, hogy sokan végignézték már, így összeszedtünk még öt tévészériát, amelyet érdemes megnéznie, ha Önnek is tetszett Gusék kalandozása ebben a zord világban:

1. A gyilkos eső (The Rain)

A skandináv televíziózásnak megvannak a maga gyöngyszemei, elég a Thor mítoszát modern környezetben újraértelmező, netflixes Ragnarökre gondolni. Az online videótár 2018-ban mutatta be A gyilkos eső című szériát, melyben Dánia egy halálos vírusnak esett áldozatául. A veszélyes zivatarok elől Simone (Alba August) és Rasmus (Lucas Lynggard Tonnesen) egy titokzatos bunkerbe menekültek, a testvérpár jó pár évet töltött el a föld alatt, mire kimerészkedtek a búvóhelyről.

Simone és Rasmus apjuk keresésére indultak a posztapokaliptikus világban, útjuk során pedig amellett, hogy barátokra leltek, veszélyes kommandósokkal, őrült szektásokkal és reményvesztett tudósokkal is összefutottak. A gyilkos eső a főszereplő testvérpár miatt működött jól, akik a világvége után csak egymásra támaszkodhattak, és bár a második szezontól túlzásba vitték a készítők a természetfeletti szálat, az első 8 epizód erősen ajánlott néznivaló, a zsáner rajongóinak. A produkció mind a 20 része, ami képernyőre került, a Netflixen érhető el.

2. The Mandalorian

A Sweet Tooth: Az agancsos fiú amellett, hogy egy izgalmas és nagyon veszélyes világba kalauzol, erősen épít a fiatal Gus és a Nonso Anozie által játszott kőkemény Tommy Jepperd se veled, se nélküled kapcsolatára. A hibrid fiú és az ex-focista vadász számos közös kalandon mennek keresztül, amik erősen emlékeztetnek a The Mandalorianben látott, a Gyermek és a Fejvadász (Pedro Pascal) közötti dinamikára. Az első élőszereplős Star Wars sorozat 2019-ben a Disney+ nyitócímei között volt és még azokat is a képernyő elé vonzotta, akik a Rey (Daisy Ridley) és Kylo Ren (Adam Driver) közötti, mozifilmes párviadalban nagyot csalódtak.

A The Mandalorian néhány évvel a Birodalom bukása után veszi fel a fonalat, és arról szól, hogy egy könyörtelen Fejvadász közel kerül egy Grogu nevű ifjonchoz, és ahelyett, hogy a célszemélyt leszállítaná megbízóinak, kereket old vele és megpróbálja eljuttatni őt a jedik misztikus rendjéhez. A sci-fi sorozat első évada igazi űrwestern volt, később viszont a fénykardos szerzetesek is tiszteletüket tették a peremvilágokban játszódó sztoriban, többek között Ahsoka Tano (Rosario Dawson) és Luke Skywalker (Mark Hamill) is.

3. Carnival Row

A kirekesztés egy olyan téma, amely a fantasysorozatok készítőit is gyakran foglalkoztatja. A Sweet Tooth: Az agancsos fiúban sokan a hibrid gyermekeket tették felelőssé a világvégéért és az emberiséget megtizedelő halálos vírus megjelenéséért. Az Amazon Prime szériájában, a Carnival Row-ban az emberek hasonlóképp félnek az ismeretlentől, melyet ebben az esetben tündérek testesítenek meg. Az urban fantasy egy kegyetlen háborút mutat be, amely elől a mitikus lényeknek el kellett menekülniük és az emberek városaiban igyekszenek menedékre lelni.

A szereplőgárdában olyan neveket találunk, mint A Gyűrűk Urából és A Karib-tenger kalózaiból ismert Orlando Bloom, aki a modell-színésznő, Cara Delevingne által játszott tündérrel kerül intim kapcsolatba. A Carnival Row második évadát berendelte az Amazon, és bár a Trónok harca szintjéhez nem ért fel az eddigi 8 epizód, a lehetőség ott van benne, hogy a figyelem középpontjába kerüljön ez a rendkívül alulértékelt sorozat.

4. A visszatérők (The 100)

A világvége elől számos helyre futottak a különböző filmek és sorozatok főszereplői, akadtak, akik a föld alá rejtőztek, mások az erdő közepére menekültek. A visszatérők ebből a szempontból különleges, mert ebben a sorozatban az emberiség a világűrben lelt menedékre. A történet 97 évvel a nukleáris apokalipszis után veszi fel a fonalat, amikor az űrállomás vezetői úgy döntenek, itt az ideje 100 fiatalt visszaküldeni a Földre, hogy nézzék meg, élhető-e már a bolygó. Sok veszítenivalójuk nincs, feláldozható bűnözőkről van szó, akik ennek megfelelően sajátos módszerekkel maradnak talpon a kissé barátságtalan környezetben.

A történet főszereplője egy Clarke Griffin (Eliza Taylor) nevű lány, aki nem csak a szedett-vedett fiatalokból álló túlélőket igyekszik egyben tartani, hanem a 7 évad alatt közelebbi kapcsolatba kerül egy Lexa (Alycia Debnam-Carey) nevű törzsvezérrel is. A visszatérők amellett, hogy olyan tudományos-fantasztikusok mellett tisztelgett, mint a Terminátor és a Logan futása, a Trónok harcához hasonlóan állandó rettegésben tartotta a nézőket, sosem lehetett tudni, hogy melyik főszereplő hal meg legközelebb. A készítők még a legnagyobb közönségkedvenceket sem sajnálták brutális módon eltenni láb alól, ha a sztori ezt követelte meg. A produkció első 6 évada a Netflixen is elérhető.

5. Locke & Key – Kulcs a zárját

A Sweet Tooth: Az agancsos fiú a legtöbb kritikát azért kapta a nézőktől, mert Jeff Lemire képregényeihez képest sokkal kevésbé volt horrorisztikus és idegőrlő a tévéadaptáció. A tündérmese-jellege mellett azért belefért néhány ijesztó jelenet az első 8 részbe, de a készítők inkább a családbarát szórakoztatást tűzték ki célul. A végeredményt látva jól döntöttek, egy olyan produkciót kaptunk, ami széles körben nagy sikert arathat, ráadásul még lelke is van.

Gus sztorijához hasonlóan egy másik kultikus képregényt, a Stephen King fia, Joe Hill neve által fémjelzett Locke & Key-t is jócskán felvizezte a Netflix. Az októberben a második évadával folytatódó modern fantasy első 10 része a Harry Potter által kitaposott ösvényen haladt. A történet három testvérről szólt, akik egy vidéki kastélyban leltek titokzatos kulcsokra, melyek különleges képességekkel ruházták fel őket. Ezeket be is kellett vetniük, mert minden sarkon ott ólálkodott a gonosz. A produkció jó fogadtatást kapott, nem csak a nézők, hanem a kritikusok is szerették és főleg amiatt dicsérték, mert bájos hangvétele mellett az írók olyan komolyabb témákkal is foglalkoztak, mint a gyerekkori trauma, a depresszió és a gyász. A Locke & Key – Kulcs a zárját a Netflixen szinkronnal és magyar felirattal is megtekinthető.


www.blikk.hu/streaming/agancsos-fiu-netflix-fantasy-sorozatok/43qye80

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?