jún 4, 2021
8 Views
0 0

Teszttel és regisztrációval lehet Olaszországba utazni

Written by

Az Olaszországba való beutazáshoz negatív eredményű molekuláris (PCR) vagy antigén gyorsteszt szükséges a magyar állampolgárok számára, valamint regisztrálniuk kell magukat – tájékoztatta a római konzulátus az MTI-t pénteken.

A tesztelés minden beutazónak kötelező kétéves kortól, attól függetlenül, hogy van-e már oltása. A tesztelés alól nem kapnak felmentést a két dózissal átoltott emberek sem. A tesztet az Olaszországba való belépés előtti 48 órában kell elvégezni. A tesztelési igazolás Magyarországon magyar és angol nyelven készül, ezt az olasz hatóságok elfogadják.

A római konzuli szolgálat hangsúlyozta, hogy hivatalosan visszaigazolt tesztelési eredmény kérnek az olaszok, az önállóan végzett házi tesztelés eredményét nem fogadják el. Hozzátették, hogy a magyar állampolgároknak regisztrálni is kell azon az EU-s formanyomtatványon, amelyhez a konzuli szolgálat honlapján kapnak belépést. Család esetén elegendő egyetlen felnőtt családtag regisztrációja.

Az olaszországi tartományok többsége önálló regisztrációs rendszert működtet, így a belépőknek a régió egészségügyi szolgálata online felületén vagy alkalmazásán, esetleg zöld számon keresztül is regisztrálniuk kell. Szardínia és Szicília esetében az internetes regisztráció egyszerű és gyors, más tartományok esetében körülményesebb.

A reptereken nem tesztelik a kilépőket, kivéve, ha azt egyes légitársaságok a repülőre szállás feltételként szabják meg. A konzulátus arra kéri az Olaszországba készülő magyar állampolgárokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a beutazási feltételekről a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának országspecifikus tájékoztatási felületén (konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag).

forrás: MTI

24.hu/kulfold/2021/06/04/olaszorszag-utazas-teszteles-regisztracio/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?