márc 30, 2021
5 Views
0 0

Testvérüket akarták Németországba csempészni, de Szegedről már nem jutottak ki

Written by

2 perce

A férfiakat a határon igazoltatták a rendőröket/ Pixaby

A férfiakat a határon igazoltatták a rendőröket/ Pixaby

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy szír testvérpárral és azok ismerősével szemben, akik idén januárban azért utaztak Szegedre, hogy a rokonukat nyugatra szállítsák.

A vádirat szerint a vádlottak testvére illegálisan lépte át a magyar-román határt két másik szír társaságában. A nagy hideg miatt a férfi telefonon értesítette Németországban lakó fivéreit, és kérte, hogy jöjjenek el érte Magyarországra. A vádlottak két külön autóval elindultak testvérükért, egyikük a kocsik rossz állapotára tekintettel egy további útitársat is vett maga mellé.

(A legfrissebb hírek itt)

A vádlottak január 26-án, éjjel, Szeged határában felvették a három illegális határátlépőt az autóikba. A testvért Németországba, míg a másik két személyt a szegedi vasútállomásra akarták szállítani. A járműveket azonban a határrendészeti kirendeltség járőrei Szegeden igazoltatták. Az intézkedés során az utasok személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták – írja az Ügyészség.

Mindhárom férfi tudott arról, hogy a járműveikbe felvett személyek nem jogszerűen léptek be Magyarország területére, és ennek ismeretében szállították volna tovább egyiküket az ország nyugati határa felé.

(Ez is érdekelheti: Elképesztő: hajléktalant fogtak el az M5-ösösön, éppen 55 szírt csempészett, akik föld alatti alagútrendszeren át érkeztek)

A járási ügyészség társtettességben elkövetett embercsempészéssel vádolja őket. Bűnösségük kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)
embercsempészet határ lebukás Szeged

www.blikk.hu/aktualis/krimi/embercsempeszek-nemetorszag-testver-lebukas/5ksykl9

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?