okt 12, 2020
18 Views
0 0

Tényleges életfogytiglan várhat a bérgyilkos Dér Csabára, hamarosan a magyar bíróság elé áll

Written by

Akár tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat Magyarországon a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi, Dér Csaba. A 39 éves hidegvérű bérgyilkost fél Európán keresztül üldözték, mielőtt sikerült volna kézre keríteni. 

Dér Csabára 2019 januárjában adtak ki nemzetközi körözést, miután Belgrádban agyonlőtte a helyi maffia alvezérét. Közben kiderült, hogy egy magyar gyilkosság is a nevéhez fűződik: 2018 szeptemberében Budapesten, a XV. Kerületi kiserdőnél ő végzett V. László egykori építési vállalkozóval, aminek a hátterében kábítószer-terjesztési összetűzések állhattak.

A Magyar Nemzet most azt írja, hogy hamarosan lezárul vele szemben a nyomozás, a tettei miatt pedig a magyar hatóságok előtt kell majd felelnie. Mindez azt jelenti, hogy a magyar törvényeknek megfelelően akár életfogytig tartó fegyházbüntetésre is számíthat. Ha Szerbiában állna bíróság elé, ez az idő az ottani törvényeknek megfelelően csak 40 év lenne.

A lap szerint a BRFK hamarosan átadja a nyomozati iratokat a bíróságnak, ami egy budapesti és egy amszterdami bérgyilkosság végrehajtását foglalja magában. 

Dért további tizenkét, zömmel az unióban elkövetett gyilkosság miatt vizsgálják, mivel a kivitelezés módja erősen hajaz az ő módszerére. 

Szerbia is kérte a kiadatását. Dér Csaba több embert ölhetett meg hidegvérrel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

index.hu/belfold/2020/10/12/der_csaba_bergyilkos_magyarorszag_birosag/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?