jan 14, 2021
6 Views
0 0

Tényleg előre kerülhetnek az oltási sorban az olimpikonok

Written by

Számos nemzetközi sporteseményt rendez Magyarország a következő hónapokban is, a következő időszakban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság követelményeihez kell igazodni, a sportolók előre hozott oltása is ez alapján történhet – közölte az InfoRádióval Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Ugyanakkor az események feltételrendszere tisztázott.

“Nem csak az olimpiát, de a kvalifikációs eseményeket is meg kell rendezni minden sportágban. Nagyon várjuk azt, hogy a NOB kimondja: lesz olimpia. Bár véleményünk szerint ez nem kérdés. Kérdés, milyen módon lesz megrendezve, de az olimpia mellett a labdarúgó Eb és a vizes Eb-t is érintik a kérdőjelek” – mondta.

Szerinte

a NOB szabályait a nemzetközi sportági szervezetek is át fogják venni.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar sportolók felkészülésének háttere biztosított ugyanúgy, mint 2020-ban, ebbe beleértendők az edzőtáborok, a felkészülések, az eszközök is.

Szabó Tünde beszélt a sportolók koronavírus elleni oltásáról is.

“Ha egy ilyen kritérium lesz, hogy az olimpiára csak oltott sportolók utazhatnak, akkor bizony szinte kötelező módon olyan tervezést kell hoznunk válogatott szintre, hogy a sportolók a kvalifikációs versenyeken is részt tudjanak venni” – nyomatékosította Szabó Tünde.

A sportért felelős államtitkár az InfoRádiónak hozzátette, hogy a létesítmény-fejlesztési programok is folytatódnak, a szabadtéri sportolást pedig egyre több kondipark is segíti.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?