okt 15, 2020
0 Views
0 0

Tenisz: szórja az ászokat az amerikai adogatógép

Written by

Reilly Opelka, a 23 éves amerikai teniszező egészen elképesztő statisztikával büszkélkedik: adogatóként 1.5 ászt üt, amely háromszor annyi, mint az ATP Tour mezőnyének átlaga – olvasható ki az ATP Tour hivatalos honlapjának statisztikáiból.

Reilly Opelkánál természetesebben senki sem üti az ászokat (Fotó: AFP)


Hirdetés

Akik teniszben járatosak, azokban egyből felvetődik a kérdés a statisztika hallatán: Reilly Opelka milyen magas? Nos, a 23 éves teniszező 2 méter 11 centire nőtt meg, így mindjárt nem olyan nagy meglepetés, hogy vezeti az adogatás-statisztikákat.

Opelka 1.5 ászt üt szervajátékonként kemény pályán, amivel olyan neveket utasít maga mögé, mint Ivo Karlovic vagy John Isner. Összehasonlításképp: Roger Federernél ez a szám 0.63, Novak Djokovicsnál 0.45, míg Rafael Nadalnál csupán 0.28 a leggyorsabb borításon – ebből is látszik, hogy az izmos szervák önmagukban még nem jelentenek mindent.

1991 óta csak 13 játékos tudott Opelkánál jobb mutatókat produkálni. Az, hogy szervaeredményeinek érdemeit növeli vagy csökkenti a tény, hogy sok rövidítést játszik, és ezáltal többet szervál az átlagnál, nehéz lenne eldönteni, de tény, hogy nem bánja, ha sokáig elhúzódik egy szett.

Opelka az ATP legfrissebb világranglistáján a 36. helyen áll.

És ha már nagy adogatásokról van szó, megmutatjuk a világ eddigi leggyorsabb adogatójátékát. A nem nagy szerváiról híres Danyiil Medvegyev 2019-ben egy füves pályás tornán 29 másodperc alatt vágott be négy ászt szegény Lucas Pouille-nak.

www.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-szorja-az-aszokat-az-amerikai-adogatogep-2789725

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?