márc 2, 2021
12 Views
0 0

Tenisz: Fucsovics döntő játszmában legyőzte Opelkát Rotterdamban

Written by

A Rotterdamban zajló 2 millió dollár összdíjazású ATP 500-as tenisztorna első fordulójában Fucsovics Márton döntő szettben legyőzte az amerikai Reilly Opelkát, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé.


Hirdetés

Fucsovics nagy küzdelem után győzött (Fotó: twitter.com/abnamrowtt)

A legfrissebb világranglistán 59. helyen álló Fucsovics Márton meccse a 38. helyet elfoglaló amerikai Reilly Opelka ellen eredetileg este 9 órás kezdésre volt meghirdetve, de hogy végül csak másfél órával később léphetett pályára a magyar éljátékos, annak egyszerű oka volt. A korábbi világelső, kétszeres olimpiai és háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray szetthátrányból fordítva győzött a szabadkártyával induló holland Robin Haase ellen egy két és fél órás csatában.

Fucsovicsék talán még izgalmasabb mérkőzést produkáltak, miután sorra kerültek.

Az első játszma elején mindkét játékos elvette ellenfele adogatását: előbb a 211 centi magasra nőtt Opelka érvényesítette első fogadóelőnyét, majd rögtön utána Fucsovics is, akinek következő fogadójátékában is volt két újabb bréklabdája, de ezeket nem tudta kihasználni az amerikai szervagép ellen, ahogyan 5:5-nél sem, végül az első játszma rövidítésben dőlt csak el. Ebben a műfajban az egyébként nagyon magabiztos első szervákkal operáló magyar fiú hamar elhúzott 3–0-ra, sőt, később még egyszer elvette ellenfele adogatását, majd 6–2-nél érvényesítette az első játszmalabdáját, így 56 perc alatt 7:6-ra nyerte is a szettet.

A MECCS EGYIK LEGSZEBB PONTJA

A második játszma elején a magyar fiú továbbra is kiválóan adogatott, míg amerikai ellenfele rengeteg ki nem kényszerített hibát vétett. Fucsovicsnak – miközben biztos kézzel játszva hozta szervajátékait – 3:2-nél kettő, majd 4:3-nál egy lehetősége is volt, hogy fogadóként játékot nyerjen, ám Opelka ezeket hárítani tudta, és miután több bréklabda nem akadt, ismét jöhetett a rövidítés. Ez pedig most fordítva kezdődött, mint az első szett végén, ezúttal Opelka lépett meg 3–0-ra, az itt szerzett előnyét megőrizte, és 59 perc alatt egyenlített – következhetett a döntő játszma.

Ennek az elején az amerikai első fogadójátékánál rögtön bréklabdához jutott – a második játék óta először –, de végül nem tudott vele élni. A két teniszező közül fáradtabbnak tűnő Opelka a folytatásban nem jutott fogadóelőnyhöz, ám sajnos ugyanez igaz Fucsovicsra is, így egyre inkább közeledett az újabb rövidítés. Miután mindketten hozták a továbbiakban a saját adogatásaikat, ez végül a játszma 50. percében be is következett – de azt azért jegyezzük meg, ebben a szettben is Fucsovics szállította a szebb pontokat, ahogy az egész meccsen.

A döntő rövidítést ismét Opelka kezdte, és ugyan megint a fogadóé – Fucsovicsé – lett az első pont, ezúttal a második is, vagyis gyorsan leapadt a magyar fiú előnye. A fordulópont 4:4-nél jött el, amikor Fucsovics egy parádés fogadással elvette az egyik szerváját, majd 6:4-nél két meccslabdához jutott, és az elsőt meg is csinálta!

Ezzel Fucsovics Márton 2 óra 50 perc alatt legyőzte Opelkát és bejutott a második fordulóba, ahol vagy az őt tavaly ezen a tornán legyőző Roberto Bautista Aguttal vagy a szintén spanyol Alejandro Davidovich Fokinával találkozik.

TENISZ
ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (2 098 480 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Fucsovics–Opelka (amerikai) 7:6 (7–2), 6:7 (4–7) 7:6 (7–4)
Nisikori (japán)–Auger-Aliassime (kanadai, 7.) 7:6 (7–4), 6:1
Norrie (brit)–Baszilasvili (georgiai) 6:0, 6:3
Murray (brit)–Haase (holland) 2:6, 7:6 (7–2), 6:3

www.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-fucsovics-donto-jatszmaban-legyozte-opelkat-rotterdamban-2813077

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?