nov 21, 2020
5 Views
0 0

Tenisz: elhalasztják januárról az Australian Opent – sajtóhír

Written by

A Herald Sun című ausztrál napilap szombati cikke szerint a koronavírus-járvány miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a januárra tervezett ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Az ausztrál nyílt bajnokságot 1987 óta mindig januárban tartották (Fotó: AFP)

„Nagyon bízom benne, hogy a jövő év elején lesz Australian Open. A pontos időzítés, illetve a pontos intézkedések, amelyeket bevezetünk, még nem eldöntöttek” – nyilatkozta Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke.


Hirdetés

A kormányfő szerdán azt mondta, bízik a januári rendezésben, ugyanakkor nem ad garanciát a lebonyolításra. A legfrissebb hírek szerint három napon belül megszületik a végleges döntés.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént a január 18-i kezdés előtt. Ha ugyanis csak januárban lépnek be Ausztráliába, akkor nem vehetnek részt a felvezető versenyeken, köztük az ATP-kupán.

Az Ausztrál Teniszszövetség (TA) nemrég bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben és annak környékén rendezi meg, hogy a világjárvány közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

Az ausztrál nyílt bajnokságot 1987 óta mindig januárban tartották.

www.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-elhalasztjak-januarrol-az-australian-opent-sajtohir-2796009

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?