máj 4, 2021
8 Views
0 0

Tenisz: eldőlt, nem Budapesten lesz a Fed-kupa-döntő

Written by

Nem Budapesten lesz a női tenisz Billie Jean King-kupa (korábbi, ismertebb nevén Fed-kupa) idei döntője – írja keddi hírében a Reuters hírügynökség a Nemzetközi Teniszszövetségtől (ITF) szerzett információra hivatkozva.

Emlék a tavalyi budapesti sorsolásról (Fotó: Nemzeti Sport)


Hirdetés

A Reuters által megnevezett ITF-forrás szerint a nemzetközi szervezetet „meglepte” az április 22-én kapott hivatalos levél, amelyben a magyar szövetség arról értesítette: Magyarországon pillanatnyilag nem lehetséges megrendezni a versenyt.

A brit hírügynökség hírében az szerepel, hogy a koronavírus-járvány a már kétszer – szintén a pandémia miatt – elhalasztott torna meghiúsulásának oka.

Nem sokkal később Dave Haggerty, az ITF elnöke is megerősítette a Reutersnek: bár a magyar kormánnyal és a magyar szövetséggel mindenben együttműködve dolgoztak az eredetileg 2020 áprilisára kiírt verseny új időpontjának megtalálásáért, végül nem maradt más lehetőség, mint új helyszínt keresni.

„Az elmúlt egy évben végig harmonikusan dolgoztunk együtt, így aztán meglepődve és csalódottan értesültünk arról, hogy a magyar szövetség mégsem tartja lehetségesnek a torna budapesti megrendezését. Az idő szorít, így nem maradt más lehetőség, mint lezárni a Magyarországgal kötött megállapodást, és új helyszín keresésébe fogni” – idézi a Reuters Haggertyt.

Korábban beszámoltunk róla: a Magyar Teniszszövetség új vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy megszabaduljon a női csapatdöntő rendezési jogától, amelynek megvásárlása több szempontból is rossz döntés volt – a háttérről ebben a cikkünkben olvashatnak.

(Az eredeti tervek szerint nemcsak 2020-ban, hanem további két évben is a Papp László Budapest Sportaréna adott volna otthont a tornának.)

Az ITF már vasárnap tájékoztatta a részvételre jogosult 12 ország szövetségét, hogy új helyszínt keres – írja a Reuters. A helyszínre váró tornán a magyar válogatott a címvédő francia és az orosz csapattal került egy csoportba.

www.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-eldolt-nem-budapesten-lesz-a-fed-kupa-donto-2824409

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?