máj 31, 2021
10 Views
0 0

Teljes káosz a Copa America előtt egy héttel: nincs rendező

Written by

Kolumbia kiesését követően a társházigazda Argentínában sem rendezik meg idén a labdarúgó Copa Americát, amelynek rajtját jövő vasárnapra tervezték.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) vasárnap este közölte, hogy a “jelenlegi körülményekre való tekintettel” az a döntés született, miszerint Argentína sem lesz rendezője az idei tornának, amelyet tavalyról a pandémia miatt halasztottak el.

A “jelenlegi körülményeket” ezúttal nem részletezték, de az minden bizonnyal ismét összefüggésben van a koronavírus-járvánnyal.

Argentínában ugyanis májusban növekedtek az esetszámok, ami a kormányt szigorú szabályok bevezetésére kényszerítette. Ennek egyik eleme volt, hogy az országban másfél héttel ezelőtt kilenc napra felfüggesztették az összes labdarúgó-bajnokságot.

A CONMEBOL annyit fűzött még a közösségi oldalán adott tájékoztatáshoz, hogy “elemzik a helyzetet azon országok tekintetében, amelyek érdeklődést mutatnak a kontinensviadal rendezése iránt”.

A szervezet név nélkül nyilatkozó alkalmazottjai ugyanakkor nem tartották kizártnak, hogy a 47. Copa America – amely jövő vasárnaptól július 10-ig tartana – végül törlésre kerül.

A társrendező Kolumbia az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt május 20-án esett el hivatalosan a torna rendezésétől.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?