márc 31, 2021
2 Views
0 0

Telefonon tárgyalt egymással az orosz és az amerikai vezérkari főnök: erről beszéltek

Written by

A moszkvai katonai tárca szerint a felek „kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket” vitattak meg, washingtoni kezdeményezésre. Az orosz fél további részletekbe nem bocsátkozott.

(A legfrissebb hírek itt)

Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet szerdán az orosz parlament felsőháza külügyi és védelmi bizottsága együttes ülésén azt hangoztatta, hogy nem várható javulás az orosz–amerikai viszonyban, és hogy Moszkva nem észlel Washington részéről hajlandóságot a felhalmozódott problémák megoldására.

Antonovot konzultációra hívta vissza az orosz külügyminisztérium miután Biden az ABC amerikai televíziónak nyilatkozva március 16-án azt mondta, Oroszország „megfizeti az árát” annak, hogy szerinte megkísérelt beavatkozni az USA-beli elnökválasztásba. Az amerikai elnök az interjúban emellett igennel felelt arra a kérdésre, gyilkosnak tartja-e Putyint.

„Ha lesz is valamilyen változás Washington álláspontjában Oroszország vonatkozásában, az nem lényegi, hanem árnyalati lesz” – hangoztatta a diplomata, aki március 21-én tért vissza az állomáshelyére.

„A rendszerszerű feltartóztatás az amerikai politika alfája és omegája” – mondta.

A nagykövet ugyanakkor megállapította, hogy a komoly nézetkülönbségek ellenére vannak olyan területek, amelyeken lehetséges és szükséges a Moszkva és Washington közötti együttműködés. Úgy vélte, hasznos lenne, ha két fél első lépésként helyreállítaná a kommunikáció mechanizmusait.

(Ez is érdekelheti: Putyin tárgyalást javasolt Bidennek)

Antonov szerint egyelőre korai azt latolgatni, hogy mikor tér vissza állomáshelyére. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán azt mondta, hogy a nagykövet fogadása egyelőre nem szerepel Vlagyimir Putyin elnök napirendjén.

A diplomata a TASZSZ-nak nyilatkozva azt hangoztatta, hogy Moszkvának ugyanolyan mértékben van szüksége jó és pragmatikus kapcsolatokra, mint Washingtonnak. Hozzátette, hogy az orosz és az amerikai arzenálban van a világ nukleáris fegyvereinek 90 százaléka, ezért a két ország köteles tárgyalni a világ sorsáról és biztonságáról.

(MTI)

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/targyalas-oroszorszag-amerika-vezerkari-fonok/h2l9cbt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?