ápr 8, 2021
5 Views
0 0

„Technikailag, mentálisan és fizikálisan most sokkal jobb formában vagyok” – Jót tett az olimpia halasztása a magyar vívónak

Written by

„Nagyon sűrű és feszes szezon után lett volna tavaly ez a verseny, eleinte úgy éreztem, hogy én ezt nagyon le akarom nyomni, már nagyon jó lenne, ha túl lettem volna rajta. Viszont amikor szeptemberben elkezdtünk újra edzeni, rájöttem, hogy nagyon sok időm van versenyek nélkül gyakorolni új akciókat, kicsit bővíteni a repertoáromat” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a versenyző, kiemelve, hogy így a mentális és a fizikai felkészülésre is sokkal több idő jutott.

(A legfrissebb hírek itt)

„Úgy gondolom, technikailag, mentálisan és fizikálisan most sokkal jobb formában vagyok, mint 2020 márciusában voltam” – tette hozzá.

A decemberi országos bajnokság megnyerése után olaszországi és franciaországi edzőtáborokat tervezett, végül csak Olaszországba ment el, oda viszont többször is. A kinti felkészülésben az asszózás kapott kiemelt szerepet, már csak azért is, mert többek között olimpiai és világbajnokokkal vívhatott.

(Ez is érdekelheti: Súlyos betegséggel küzd a japánok olimpiai és világbajnok kalapácsvetője)

Elmondta, hogy az elmúlt időszakban teljes mértékben a pótkvalifikációs versenyre készült, ennek rendelt alá mindent. Arra a kérdésre, mennyire elvárás magával szemben a kvótaszerzés, úgy válaszolt: teljes mértékben.

„Nagyon elvárom magamtól, hogy ez a verseny úgy sikerüljön, ahogy én szeretném – hangsúlyozta a győztesnek járó egyetlen kvóta megszerzésére utalva. – Nemcsak nekem lenne ez hatalmas dolog, hanem az egész férfi tőr szakágnak, mert legutóbb 2000-ben jutott ki magyar férfi tőröző olimpiára. Hatalmas visszaigazolás lenne ez nekem, bebizonyítanám magamnak, hogy odatartozom a világ élmezőnyébe” – folytatta.

Az európai pótkvalifikációs viadalt április 24-én és 25-én rendezik Madridban. Ezen már csak olyan országok egy-egy vívója indulhat szakáganként, amelyek abban a fegyvernemben még egyetlen kvótát sem szereztek.

Női tőrben, valamint férfi és női kardban kijutott a magyar válogatott, férfi párbajtőrben ranglistás helyezése alapján Siklósi Gergely indulhat Tokióban, férfi tőrben és női pátbajtőrben pedig a pótkvalifikáció kínál még esélyt.

(MTI)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/egyeni/dosa-daniel-vivo-tokioi-olimpia/68lwf11

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?