máj 28, 2021
5 Views
0 0

Tartanak az indiai variánstól, beoltják a dél-ázsiai olimpikonokat

Written by

Az indiai, pakisztáni, bangladesi, Srí Lanka-i, maldív-szigeteki és nepáli sportolókat is beoltják, mielőtt az Olimpia helyszínére utaznának, közölték a szervezők.

Csupa olyan országról van szó, ahonnan az indiai variáns miatt csak a legszigorúbb feltételek mellett lehet beutazni Japánba. Megállapodtak abban is, hogy a két kötelező teszt mellett extra teszteket végeznek majd ezeken a sportolókon. Egyelőre nem tudni, hogy a hat országból érkező újságírókat és más küldötteket is kötelezően beoltják-e.Fotó: EyePress via AFP

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra számít, hogy az olimpiai falu lakóinak 80 százaléka megkapja az oltását, mire Tokióba érkezik. Ennek ellenére a japán lakosság egyre elutasítóbb a rendezvénnyel szemben, a szponzorok sem feltétlenül lelkesek, és az olimpia hivatalos partnerújságja is a játékok lefújását követeli. A japán orvosi szövetség vezetője egy új, olimpiai variáns megjelenésétől tart.

Japánban most is vészhelyzet van érvényben a járvány negyedik hulláma miatt, ami jelen állás szerint június 20-ig lesz érvényben. Az Olimpia a tervek szerint egy hónappal később kezdődik.

444.hu/2021/05/28/tartanak-az-indiai-varianstol-beoltjak-a-del-azsiai-olimpikonokat?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
444 · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?