ápr 27, 2021
7 Views
0 0

„Talán pont arra várt, hogy minden összeálljon” – Nem akárhonnan került elő a magyar zenekar legújabb dalának szövege – videó

Written by

A Merry Go Round duo még 2011-ben a gitáros Bokor Ádám és az énekes Bokor-Hajdú Anett felállásban alakult, akik nem csak egymás munkatársai, hanem már több, mint tíz éve egy párt is alkotnak.

(A legfrissebb hírek itt)

– Több év közös zenekari tapasztalattal a hátunk mögött úgy döntöttünk, hogy együtt tudunk a legjobban dolgozni – kezdi mesélni a Blikknek Bokor Ádám, majd hozzáteszi: megalakulásuk óta folyamatos mozgásban voltak.

A Merry Go Round első magyar nyelvű dalát a Fonogram díjas Vékony Zolival készítette:/Foto: MRG

A Merry Go Round első magyar nyelvű dalát a Fonogram díjas Vékony Zolival készítette:/Foto: MRG

– Több évig zenéltünk Cipruson, Bahreinben, majd óceánjáró hajókon dolgozva eljutottunk számtalan csodálatos országba. Szerződéseink között azonban mindig hazatértünk, így az itthoni zenei színtereken is rendszeresen felléptünk – mondja a gitáros, aki párjával együtt 2017 óta, immár végleg hazaköltözve már aktívan alakítják itthoni karrierüket. Ebben a felívelő folyamatban érte őket is a jelenlegi veszélyhelyzet. Ők azonban nem szeretnének tétlenül ülni, így továbbra is keresnek minden olyan lehetőséget, ami segítheti őket közönségük elérésében. Online koncerteket tartanak, számokat írnak, illetve videóklipeket forgatnak addig is, amíg újra élőben zenélhetnek majd a közönségüknek.

– Az MGR formáció a Merry Go Round akusztikus duo elektronikus projektje. Eddigi pályafutásuk során akusztikus dalokat írtak angol nyelven, idén azonban gondoltak egy nagyot, és elkészítették első magyar dalszövegű számukat, a hangszerelést pedig rám bízták – mondja a Fonogram-díjas zenei producer, Vékony Zoltán, akinek nevéhez már számos nagy sikerű dal köthető.

A szám érdekessége egyébként, hogy az énekdallam már 10 éve megszületett egy angol nyelvű dalszöveg kezdeménnyel együtt, de valami megmagyarázhatatlan oknál fogva félbe maradt, és Anett dalszöveges noteszének mélyén ragadt.

– Talán pont arra várt, hogy minden összeálljon, és akkor kerüljön nyilvánosság elé, amikor már minden adott ahhoz, hogy sokak számára ismertté válhasson – mondja a Blikknek a Merry Go Round énekesnője.

A „Lapozz Tovább” videóklipjét teljes egészében Ádám készítette, a fantasztikus tánckoreográfiát pedig a megannyi televíziós és színházi produkcióból ismert Túri Lajos Péter táncművész, koreográfus. A videót stábtagok nélkül, egyetlen barátjuk segítségével készítették, és a forgatás előtt 3 nappal még helyszínt sem találtak a pandémia miatt.

Az utolsó pillanatra azonban minden tökéletesen alakult. A duo és a producer, Vékony Zoli, olyannyira megtalálta a közös hangot egymással, hogy azóta több dalon is elkezdtek együtt dolgozni, így várhatóan újabb magyar nyelvű elektronikus számmal rukkolnak majd elő a közeljövőben.

(Ez is érdekelheti: Vékony Zoli egyenesen Amerikáig, a pálmafák árnyékába repít minket a Nick Riverával készített legújabb dalában – klippremier)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/merry-go-round-vekony-zoli-uj-dal/v56ebsd

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?