márc 29, 2021
6 Views
0 0

Takarót lopott Paul McCartney, most elárverezik a bocsánatkérő levelét

Written by

Elárverezik Paul McCartney egy takaró ellopása miatt írt bocsánatkérő levelét. A világhírű zenész még tinédzser korában, a Beatles alapítása előtt követte el a lopást barátjával és későbbi zenésztársával, George Harrisonnal, és évtizedekkel később levelében kért érte bocsánatot.

McCartney és Harrison 1958-ban autóstoppal utazgattak Walesben. Harlechben egy farmon állították fel sátrukat. Egy éjszakai vihar miatt beköltöztek a házba és egy hétig maradtak, eközben összebarátkoztak a Brierley család fiával.

A következő évben is visszatértek a családhoz, ekkor vitték magukkal a takarót. Harminc évvel később McCartney kézzel írott levélben kért bocsánatot Irene Brierley-től, miután a nő viccelődve megemlítette neki a takarót egy levélben.

Kedves Mrs Brierley (Irene), végre eljutott hozzám levele, és sajnálattal hallottam „adósságomról”. Jól emlékszem, milyen jól éreztük magunkat Harlechben és remélem, a mellékelt csekk rendezi különbözőségünket. Elnézést a macskakaparásért, de ezt egy zötykölődő gyorsvonaton írom

– olvasható a levélben, amelyben a zenész sajnálatát fejezi ki a nő férjének halála miatt is. A levélhez McCartney egy 30 fontról (mintegy 12 ezer forintról) szóló csekket mellékelt. A kézírásos levél ugyanakkor az árverésen legalább 3000 fontot (1,2 millió forintot) érhet.

index.hu/kultur/2021/03/29/paul-mccartney-george-harrison-arveres-takaro-level/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Kultúr
banner

Vélemény, hozzászólás?