máj 5, 2021
11 Views
0 0

Szülői hozzájáruló nyilatkozat is kell, hogy a 16-18 év közöttiek kaphassanak oltást

Written by

Ütemesen halad az oltási program, ezért újabb szakaszba léphetünk: a 16-18 év közöttiek is megkaphatják a vakcinát

– jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán szerdán közzétett videójában.

Az államtitkár a várható időzítés kapcsán azt is hozzátette: a 16-18 évesek oltására az érettségik után, tehát május 10-e után kerülhet sor.

Ebben az esetben is regisztrációra van szükség, ezért arra kérjük a 16-18 év közöttieket és szüleiket, hogy ha még nem tették meg, akkor regisztráljanak

– mondta Dömötör.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ezzel a regisztrációval lehet majd online jelentkezni a jövő heti oltásokra. Ugyanakkor megjegyezte: 

a 16 és 17 évesek esetében az oltásoknál szülői hozzájáruló nyilatkozatra is szükség lesz.

Azért tudunk újabb szakaszba lépni, mert Magyarországon elegendő számú vakcina áll rendelkezésre. Ha tovább haladunk az oltási programban, akkor még inkább újraindulhat az élet és a nyarunk is szabadabb lehet

– fogalmazott az államtitkár, s végül köszönetet mondott mindenkinek a szabályok betartásáért és az oltási programban való részvételért.

Orbán Viktor: ma utasítást adtam a 16-18 év közöttiek oltására

Orbán Viktor miniszterelnök a mai rádióinterjújában meglepő dolgot is közölt, elárulta, bővítik a beoltottak körét. Mint mondta, ma reggel meghallgathatta “az egészségügyi miniszter” jelentését a 16-18 éves kor közöttiek olthatóságáról. Mint mondta, nemzetközi vita van arról, hogy szabad-e őket oltani, és ha igen, akkor hogyan, mivel.

A miniszterelnök még április 23-án közölte azt a döntést a rádióban, hogy a 16-18 év közötti korosztályt Pfizer-vakcinával fogják beoltani. Akkor utasítást is adott, hogy annyi Pfizer-oltóanyagot különítsenek el, amennyi ehhez szükséges.

alfahir.hu/2021/05/05/szuloi_hozzajarulo_nyilatkozat_koronavirus_elleni_oltas_1618_evesek_domotor_csaba

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?