máj 27, 2021
12 Views
0 0

Sztárparádé Szegeden: brutális mezőny indul az olimpiai válogatón kajak-kenuban

Written by

– Ezen az 500 méteren múlik majd az egész szezon – fogalmazta meg nemrég az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, aki párosban is megméreti magát, mégpedig Bodonyi Dórával ül majd egy hajóba.

(A legfrissebb hírek itt)

Egyesben Kozák mellett indul többek között Dusev-Janics Natasa, Fazekas-Zur Krisztina, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Kárász Anna is. A finálét péntek délután rendezik, ez lesz a nyitó nap fő látványossága.

Kapcsolódó: Még a 2024-es olimpiára is ki akarok jutni” – Megszólalt a visszatéréséről Dusev-Janics Natasa

– Szeretnék még olimpián indulni. Ha nem is a tokiói ötkarikás játékokon, akkor a rá következőn, Párizsban. Még a 2024-es játékokra is ki akarok jutni. Nem szeretném abbahagyni a kajakozást. Ha nem jön össze most a szereplés, akkor sem leszek csalódott, motivált maradok. Mindent megteszek, hogy sikeres legyek – mondta nemrég lapunknak a háromszoros olimpiai aranyérmes Dusev-Janics Natasa.

Szombaton lesz a legnagyobb nyüzsgés. Férfi K1 1000 méteren Kopasz Bálint csap össze kihívóival, de a női K2 500 fináléját is ekkor rendezik, akárcsak ugyanezen a távon a férfiakét. Vasárnap pedig a férfi K2 1000 méteren a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán is hajóba ül Gál Péterrel, de a legnagyobb esélyesnek a Kopasz, Nádas Bence duót tartják.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány a június első hétvégéjén rendezendő poznańi Európa-bajnokság után dönt a különböző számokban az olimpián indulókról.

www.blikk.hu/sport/egyeni/kajak-kenu-olimpiai-valogato-kozak-danuta-dusev-janics-natasa-csipes-tamara/nhxld4t

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?