nov 22, 2020
9 Views
0 0

Sztárok is felléptek az egészségért a diabétesz világnapján

Written by

5 perce

Solti Ádám is vércukor mérésen esett át, hogy példát mutasson

Solti Ádám is vércukor mérésen esett át, hogy példát mutasson

Blikk-információ Blikk-információ

November 14., a diabétesz világnapja. Ennek alkalmából idén egyedülálló módon online rendezvénysorozatot szervezett az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Az egycseppegeszsegfeszt.hu weboldalon egészség, táplálkozás, mozgás, lélek és tudomány témákban kínáltak online programokat. Emellett öt délutánon át a MOM Park Bevásárlóközpontban felállított stúdióból élőben jelentkeztek szakemberek és neves műsorvezetők talkshow-kkal, tanácsadásokkal, ismeretterjesztő webinárokkal, és az alapítvány munkatársai a járványügyi előírásokat betartva ingyenes szűréseket végeztek.

(A legfrissebb hírek itt)

A Kék Kör Túra kezdeményezéssel pedig mindezeken túl arra buzdították az érdeklődőket, hogy virtuálisan „gyűjtsék” össze az Országos Kékkör távját, a 2550 km-t a diabétesz megelőzéséért! A kék kör az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe.

A mobil stúdióból élő, streamelt adással jelentkeztek be népszerű műsorvezetők, Erős Antónia, Barabás Éva, Szellő István, Solti Ádám és Tokár Tamás.

A beszélgetések a tudomány legújabb eredményeit, a cukorbetegség kezelésének jövőjét is érintették. Körbejárták a lélek egyensúlyát érintő kérdéseket is, beleértve a koronavírus-járvány hatását, és fiatal cukorbetegek osztották meg tapasztalataikat. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány bemutatta legújabb hiánypótló kiadványát is Dani útja címmel, amely egy 1-es típusú diabétesszel élő kisgyerek betegútját mutatja be a tünetektől az ellátáson át a diabétesz-mindennapokig.

(Ez is érdekelheti: Hány éves kortól kezdjük a rendszeres cukormérést?)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Klimax kisokos: ezek a legfontosabb tudnivalók a változókorról (x)
Mit ehetünk és mit kerüljünk, ha hajlamosak vagyunk az aranyérre? (x)
egészség vércukor mérés Solti Ádám sztárok diabétesz Erős Antónia Barabás Éva Szellő István Tokár Tamás alapítvány Diabétesz Világnap

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/sztarok-is-felleptek-az-egeszsegert-solti-adam/hy39vsk

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?