ápr 8, 2021
2 Views
0 0

Szombaton, a Puskás Akadémia elleni meccsen ünnepelheti harminckettedik bajnoki címét a Ferencváros

Written by

Szombaton, a Puskás Akadémia elleni meccsen ünnepelheti harminckettedik bajnoki címét a Ferencváros

A Ferencváros labdarúgócsapata ismét a bajnoki cím küszöbén áll, igaz, ez nem meglepő, hiszen egész esztendőben magabiztosan vezette a hazai NB1-es bajnokságot. A kupában a Fehérvárral nem bírt a Fradi, de úgy tűnik, újra menetelhet a Bajnokok Ligája (BL) főtáblájáért Szerhij Rebrov csapata, a felkészülést a nemzetközi porondra így a vártnál jóval hamarabb kezdhetik el.

Tény, hogy hazánk legsikeresebb focicsapata a Ferencváros; mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ők büszkélkedhetnek a legtöbb és legjobb nemzetközi kupaszerepléssel. A sorozat 1965-ben kezdődött az UEFA Kupa, illetve az Euroliga elődje, a Vásárvárosok Kupájának megnyerésével. Legendás a történet, mivel a Juventus csapatát kellett búcsúztatni a döntőben, ami már akkor sem volt egyszerű feladat. Ezt követte 1975-ben a KEK-döntő, majd 1995-ben az első BL-főtáblára kerülés. De ezzel még nem ér véget a felsorolásunk, hiszen 2004-ben az UEFA Kupa-főtábla, 2019-ben Európa Liga-csoportkör, 2020-ban pedig jól tudjuk, mi történt: a Fradi történelme során a második alkalommal is a BL-főtáblán találta magát. Mindezt úgy, hogy három nemzet bajnokát kellett érte legyőzni.

Rebrov második alkalommal lehet bajnok a Fradival. Fotó: FTC

Matematikai esélye van a Puskás Akadémiának

Bár a nemzetközi eredmények magukért beszélnek, és ezzel a Fradi messze a legeredményesebb magyar klubcsapat, még nem szabad előre inni a medve bőrére. A bajnoki cím kapcsán talán már lehet, de arra semmiképpen, hogy ezt már most szombaton megünnepelhetik. A Puskás csapata ugyanis remek formában van az idei szezonban, jobban teljesít, mint ahogyan azt várták, ráadásul nem kis meglepetésre a Fehérvárt megelőzve a második helyen várják a hétvégi meccset a Fradi ellen. Persze ez nem azért fontos, mert megelőzhetik a Fradit – erről szó sincs, pedig matematikai esély van rá –, viszont az Üllői úton a Puskás mumus csapatnak számít, és rendre borsot tör a csapat orra alá egy-egy meccsen. Ezt már a Rebrov-érában is láthattuk, és mivel az utóbbi öt egymás elleni meccsből csak kettőt nyertek a zöld-fehérek, mindenképpen koncentrált, minőségi és gólgazdag játék kell ahhoz, hogy durranjon a pezsgősüveg szombaton. Amennyiben ez megtörténik, úgy hamarabb kezdheti meg a közvetlen felkészülést a nemzetközi szereplésre a Fradi, ami nagyon fontos lenne, hiszen most sem lesz sétagalopp a BL első selejtezőköre.

Vezető kép: FTC

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/szombaton-a-puskas-akademia-elleni-meccsen-unnepelheti-harminckettedik-bajnoki-cimet-a-ferencvaros/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?