máj 26, 2021
9 Views
0 0

Szolgálnak és védenek: ilyen elismerésben részesültek a szombathelyi unokázós csalókat elkapó zsaruk

Written by

Az ismeretlen szélhámosok mobiltelefonon hívtak fel szombathelyi idős embereket. A telefonálók az idős személy gyermekének, vagy hivatalos személynek adták ki magukat és egy meg nem történt balesetről tájékoztatták őket, amit a hozzátartozójuk okozott.

(A legfrissebb hírek itt)

A probléma megoldása érdekében a csalók arra kérték a felhívott személyeket, hogy a kár megtérítésére milliós nagyságrendű összeget fizessenek. Annak érdekében, hogy a sértettek ne tudjanak másik telefonhívást indítani és őket se tudja elérni senki, arra kérték őket, hogy ne tegyék le a telefont, így folyamatosan szóval tartották az érintetteket.

Az elkövetők összesen öt alkalommal jártak sikerrel és több millió forint kárt okoztak a sértetteknek. Tizenhat alkalommal pedig kísérleti szakaszban maradt a cselekményük, mivel a sértettek a kért összeget nem adták át, vagy nem utalták át az elkövetőknek.

A szombathelyi rendőrök munkájának hála április 22-én sikerült elfogniuk több olyan személyt, akiknél fennállt a bűncselekmény elkövetésének a gyanúja.

Az elkövetők elfogásáért a szombathelyi rendőrök elismerésben részesültek / Fotó: Police

Az elkövetők elfogásáért a szombathelyi rendőrök elismerésben részesültek / Fotó: Police

Az elkövetők elfogásában végzett kiemelkedő munkájáért Sebestyén Gergely r. századost, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának kiemelt főnyomozóját; valamint Petényi László r. zászlóst, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának nyomozóját dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője jutalomban részesítette – írta a Police.

Az elismeréseket 2021. május 25-én dr. Gulyás Ferenc r. ezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetője adta át.

(Ez még érdekelheti: Nagyon vigyázzon! Ügyintézői megkeresésnek álcázott, csaló telefonhívásokkal próbálnak személyes adatokat lopni)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/unokazos-csalo-szombathelyi-rendorok-elismeres/gvvpl2j

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?