ápr 13, 2021
7 Views
0 0

Szlovákiában nyitnak az üzletek és a szállodák, de szigorú feltételek mellett

Written by

Enyhülnek Szlovákiában hétfőtől a koronavírus miatt bevezetett korlátozások, bizonyos feltételek betartása mellett megnyithatnak az üzletek, és lehetővé válik a templomi istentiszteletek látogatása is – írja az MTI Igor Matovic miniszterelnök-helyettes bejelentése alapján.

A korlátozások enyhítését több feltételhez kötötték

  • elsődlegesen ahhoz, hogy az üzletekbe való belépéshez, illetve az istentiszteleten való részvételhez negatív Covid-teszttel kell rendelkezni. 15 négyzetméteres területen legfeljebb egy ember tartózkodhat.
  • hasonló feltételek mellett nyithatnak a múzeumok, a könyvtárak és a szállodák is, utóbbiak viszont továbbra sem nyithatják meg éttermeiket.

Vékony jégen mozgunk. Felelősségteljes hozzáállás nélkül visszatérhetünk oda, ahol voltunk

– mondta a korlátozások enyhítése kapcsán Igor Matovic. Szlovákiában már egy hónapja lassan, de folyamatosan csökken az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések száma, közel egy hete hasonló trend figyelhető meg a kórházban ápoltak, illetve a halálesetek tekintetében is.

Az országban jelenleg a Pfizer, az AstraZeneca és a Moderna oltóanyagait használják. A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ adatai szerint a már legalább egy védőoltással beoltottak száma kedden 870 ezer volt, közülük csaknem 300 ezren már a második adagot is megkapták.

Keddi pozsonyi sajtótájékoztatóján Vladimír Lengvarsky egészségügyi miniszter bejelentette: elképzelhető, hogy feloldják az oltásra jelenleg vonatkozó életkori korlátozásokat, ami azt jelentené, hogy a 40 évnél fiatalabbak is regisztrálhatnának az oltóanyag beadására.

24.hu/kulfold/2021/04/13/szlovakia-koronavirus-enyhites-nyitas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?