febr 22, 2021
5 Views
0 0

Szlovákia a katasztrófa szélén áll: útmutató készül az orvosoknak, hogy kiket mentsenek meg a fertőzöttek közül

Written by

(Minden a koronavírusról itt!)

A kórházak Covid-osztályai szinte teljesen telítettek, noha a betegek rendszeresen cserélődnek, sokan meghalnak. Szakemberek útmutatót is készítettek azoknak az orvosoknak, akik ezeken az osztályokon dolgoznak ez segítheti a döntéshozatalt.

(A legfrissebb hírek itt)

,,Az egészségügyi katasztrófa szélén állunk, ami olyasmi, amit még nem éltünk meg. Láttuk ezt már filmen, láthattunk erről különböző beszélgetéseket, de mintha az itt élő emberek nem tudatosítanák, hogy ebben a horrorban élünk” – mondta egy bioetikus.

A kórházak már tűrőképességük határán állnak, a legsúlyosabb helyzet pedig Galántán, Nagymihályban, Kassán és Pozsonyban van. Egy orvosi jogi szakértő, Ivan Humeník szerint az orvosoknak bizonyos helyzetekben már most is dönteniük kell arról, hogy ki az, akit már nem lehet megmenteni. Vannak olyan esetek is, mikor egy lélegeztetőgép áll rendelkezésre, de két beteget kellene vele ellátni.

Szlovákia a napokban kijelentette, hogy nem kér az orosz Szputnyik V vakcinából /Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt/

Szlovákia a napokban kijelentette, hogy nem kér az orosz Szputnyik V vakcinából /Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt/

A szakemberek azon dolgoznak, hogy segítsék az orvosokat, miként bánjanak a reménytelen esetekkel. Egy útmutató készül, ami alapján szeretnék levenni a döntés terhét az ő vállukról.

,,Ez hatalmas segítség lehet az orvosok számára a harcmezőn. Amit ma meg kell tennünk az orvosainkért, hogy olyan kritériumrendszert állítunk fel, amely az orvosi, etikai és jogi szempontot is mérlegeli, így az orvos nincs kitéve annak, hogy neki egyedül kell döntenie életről és halálról” – mondta Humeník.

(Kapcsolódó: Koronavírus: ebben a szomszédos országunkban a legmagasabb a halálozási arány a lakosság számához viszonyítva)

(Paraméter)

EXTRA AJÁNLÓ
Mérgező lehet, ha így fűtünk? Tudatosan is védekezhetünk az ártalmak ellen (x)
Miért jöhet hamarabb vagy miért késhet a menzesz? (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/koronavirus-szlovakia-dilemma-elet-halal-orvosok-dontes/d2rzylq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?