márc 30, 2021
7 Views
0 0

Szlovák unokázók csaltak ki pénzt és ékszereket magyar nyugdíjasoktól

Written by

A számos híradás és rendőrségi felhívás ellenére sajnos továbbra is jó „üzlet” a csalóknak az úgynevezett unokázás, azaz amikor idős személyeket azzal hívnak fel, hogy valamelyik közeli hozzátartozójuk balesetet szenvedett és azonnal készpénzre, illetve pénzre váltható értékekre van szüksége. A rendőrök ezúttal egy Nógrád megyében garázdálkodó unokázó párost fogtak el, akik 2021. február 10-én egy salgótarjáni időskorú férfitól három millió forint készpénzt csaltak ki – adta hírül a police.hu.

A rendőrök kiderítették, hogy az unokázók külföldi telefonszámról hívták a fel nyugdíjas férfit és a szokásos forgatókönyv szerint közölték vele, hogy hozzátartozóját baleset érte, és többmillió forint készpénzre van szüksége. 

A hívó azt is közölte, hogy a pénzt a rendőr-főkapitányság munkatársai veszik át. A megvezetett időskorú ezt követően a lakcímére érkező, magukat rendőrnek kiadó személyeknek átadta a kért összeget. 

A csalók hasonló módszerrel próbáltak kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében, elsősorban Salgótarjánban és Gyöngyösön élő időskorú személyektől is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozása eljutott a csalókig és egy országos koordináció keretében a 2021. március 26-án végrehajtott akcióban, Pásztó belterületén elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hatvanhét éves és ötvenkét éves szlovák állampolgárokat, akik a jellemzően külföldi telefonszámról felhívott sértettektől készpénzt, ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni. 

[embedded content]

A szlovák állampolgárokat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet 2021. március 29-én a bíróság elrendelt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e, illetve további személyek sérelmére is követtek-e el bűncselekményt. A nyomozás adatai alapján az ügyben várhatóan a gyanúsítottak köre szélesedni fog.

index.hu/belfold/2021/03/30/csalok-nograd-megye-paszto-elfogas-szlovak-penz-ekszerek-nyugdijasok-idosek/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?