jan 14, 2021
5 Views
0 0

Szlávik János szerint akár években is telhet míg döntés születik arról, mi lesz a gyerekek oltásával

Written by

Szlávik János szerint akár években is telhet míg döntés születik arról, mi lesz a gyerekek oltásával

Egyre többen szeretnék beoltatni magukat – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Jelenleg vizsgálják, hogy a 18 éven aluliaknál mennyire hatékony a koronavírus elleni védőoltás, de még eltarthat egy ideig, amíg eredmény születik – mondta Szlávik János.

Közölte, hogy a vakcinát gyorsan fejlesztették ki, ezért nem volt idő például arra, hogy a gyerekeknél megvizsgálják az oltás hatékonyságát.

Bár már tartanak az erre irányuló vizsgálatok, csak a következő hónapokban, években születhet döntés arról, mi lesz a gyerekek oltásával

 – tette hozzá.

Kiemelte, hogy a gyerekeknél ritkán okoz a koronavírus súlyos megbetegedést, de előfordul, ezért a teljes immunitáshoz meg kell fontolni a gyermekek oltását is.

A főorvos beszélt arról is: az emberek egyre inkább szeretnék beoltatni magukat, és szerinte a következő időszakban emelkedik majd az oltási hajlandóság, ha a lakosság azt látja, hogy a már beoltottaknál nem lépnek fel súlyos mellékhatások.

Csaknem 87 ezren kapták meg eddig a Pfizer vakcina első adagját

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210114-szlavik-janos-szerint-akar-evekben-is-telhet-mig-dontes-szuletik-arrol-mi-lesz-a-gyerekek-oltasaval

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?