máj 3, 2021
6 Views
0 0

Szlávik János: Néhány hét múlva meglesz az ötmillió beoltott

Written by

Néhány hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfőn a közmédiának. Szlávik János elmondta, a nyájimmunitáshoz el kell érni a hat-hétmillió beoltottat, szóval még elég sok embernek kell úgy döntenie, hogy felveszi az oltást.

A cél az, hogy minél több ember legyen beoltva. Én úgy gondolom, hogy Magyarország ebben jól halad, és nagyon bízom benne, hogy a következő hetekben nem fog lassulni a védőoltási kedv

– fogalmazott az infektológus. Hozzátette, bár az oltási adatok kedvezőek, még mindig vannak olyan idős, beteg emberek, akik nem vették fel az oltást, pedig ez nagyon fontos lenne.

A vírus indiai mutációjáról azt mondta, azért veszélyes, mert sokkal jobban terjed, mint a korábbi változatok, de jó hír, hogy az oltások ez ellen is védenek valamilyen mértékben. „A mutációk olyan emberekben alakulnak ki, akik valamilyen immunhiányos állapotban vannak. A védőoltásoknak viszont nincs közük az újabb és újabb mutációk kialakulásához” – tette hozzá.

index.hu/belfold/2021/05/03/szlavik-janos-otmillio-oltas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?