nov 21, 2020
1 Views
0 0

Szlávik János: csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni a járvány terjedését

Written by

Szlávik János: csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni a járvány terjedését

Csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy még több koronavírus-fertőzött legyen és még többen haljanak meg a fertőzésben – mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa a budapesti kórházban, szombaton, a közmédiának.

Szlávik János közölte: naponta négy-ötezer az új fertőzöttek száma, és egyre többen halnak meg a betegségben. A kórházban fekvők jó része idős krónikus beteg, akik közül sokan intenzív osztályra kerülnek. Kiemelte: fontos, hogy mindenki betartsa a járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseket, de az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre különösen vonatkoznak az előírások. Ők a jelenlegi helyzetben inkább ne fogadjanak látogatókat.

A vírus elleni vakcinákkal kapcsolatban azt mondta, hogy óriási a fejlődés, már 4-5 oltóanyagot törzskönyveztek a világon. Véleménye szerint azért gyorsultak fel a kutatások, mert korábban már más betegségek ellen hatékony oltóanyagokat próbálnak felhasználni.

A kormány úgy döntött, hogy többféle oltóanyagot szerez be, de csak azt alkalmazza majd, amelyik biztonságos, hatékony és semmilyen veszélyt nem jelent az emberekre

– hangsúlyozta. Beszélt arról is, hogy két amerikai vakcináról azt állítják, 90 százalék feletti a hatékonysága. Ez esetben a lakosság 50–60 százalékának beoltásával megfelelő védettséget lehetne elérni.

Szlávik János kitért arra is, hogy a járvány első hullámában aránylag kevés beteg volt, és kevesen haltak meg; valószínűleg ez biztatta a vírustagadókat arra, hogy elbagatellizálják a járványt és tagadják a vírus létezését. A főorvos reméli, hogy ahogy halad előre a járvány Magyarországon, egyre kevesebb ember lesz, aki azt hiszi, a koronavírus nem veszélyes.

Az elmúlt évtizedekben sok új oltás jelent meg, a vírustagadóknak pedig nem volt erejük megakadályozni, hogy a hatékony oltásokat megkapják az emberek

– mondta Szlávik János, aki bízik benne, hogy ha elmagyarázzák az embereknek, hogyan működik a koronavírus elleni oltás, nem lesz tere az országban a vírustagadóknak.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Kovács Attila

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/szlavik-janos-csak-a-szabalyok-betartasaval-lehet-megakadalyozni-a-jarvany-terjedeset/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?