nov 21, 2020
5 Views
0 0

Szlávik: A kormány többféle oltóanyagot szerez be

Written by

Fontos, hogy mindenki betartsa a járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseket, de az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre különösen vonatkoznak az előírások. Ők a jelenlegi helyzetben inkább ne fogadjanak látogatókat – javasolta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, Szlávik János.

Véleménye szerint csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy még több koronavírus-fertőzött legyen, és még többen haljanak meg a fertőzésben.

Naponta négy-ötezer az új fertőzöttek száma, és egyre többen halnak meg a betegségben. A kórházban fekvők jó része idős, krónikus beteg, akik közül sokan intenzív osztályra kerülnek  – nyilatkozta a főorvos a közmédiának.

A vírus elleni vakcinákkal kapcsolatban azt mondta, hogy óriási a fejlődés, ugyanis

már 4-5 oltóanyagot törzskönyveztek a világon.

A kormány úgy döntött, hogy többféle oltóanyagot szerez be, de csak azt alkalmazza majd, amelyik biztonságos és semmilyen veszélyt nem jelent az emberekre.

Szlávik János

két amerikai vakcináról is beszélt, amelyeknek hatékonysága, 90 százalék feletti.

Ez esetben a lakosság 50-60 százalékának beoltásával megfelelő védettséget lehetne elérni – tudatta. Kitért arra is, hogy a járvány első hullámában aránylag kevés beteg volt, és kevesen haltak meg, valószínűleg ez biztatta a vírustagadókat arra, hogy elbagatellizálják a járványt, és tagadják a vírus létezését. Reményei szerint egyre kevesebb olyan ember lesz Magyarországon, aki azt gondolja, hogy a koronavírus nem veszélyes.

index.hu/belfold/2020/11/21/koronavirus_szlavik_vedekezes/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?