okt 24, 2020
28 Views
0 0

Szívszorító: videóüzenetben próbál meg segítséget kérni egy 104 éves néni, mert a koronavírus miatt hónapok óta nem látta a szeretteit

Written by

Már több mint fél éve nem láthatta szeretteit egy idő hölgy azért, mert az az idősotthon, ahol lakik, megtiltotta azt, hogy bárkihez is látogatók érkezzenek. Most egy videóban beszélt nyíltan arról, hogy min megy így keresztül, és segítségért esedezik.

(A legfrissebb hírek itt)

Március óta mindössze néhány alkalommal, rövid időre találkozhatott némelyik gyermekével, a megszabott idősávokban. Most egy szívszorító videóüzenetben próbál meg segítséget kérni, mert már hónapok óta nem látta őket:

“Megfelelően gondoskodnak rólam, de én a családomat szeretném. Ez az én jogom, kérlek segítsetek. Teljesen padlóra kerültem. Látni akarom a gyerekeimet, mert már nincs túl sok időm. Kérlek, segítsetek, könyörögve esedezem.” – mondta. A videót a skóciai gondozóotthonokkal foglalkozó csoport vezetője is megosztotta, és az alábbi sorokat írta hozzá: ,,A 104 éves Mary Fowler a lezárások márciusi kezdete óta az idősotthonban bezárva él, és már nem bírja tovább – kétségbeesetten szeretné látni a dédunokáit.”

Az otthon igazgatója – ahol Mary is lakik – őszinte sajnálatát fejezte ki az iránt, hogy a lakók így éreznek, azonban a szabályozások ellen nem tehet semmit, hiszen nem ő hozta meg őket. Azt tanácsolta, hogy az ilyesfajta problémákkal a családtagok forduljanak a kormányhoz, mert ő maga nem sértheti meg a rendeletet.

Skócia minisztere, Nicola Sturgeon is elismerte azt, hogy borzasztóan nehéz az idősek helyzete a járvány ideje alatt: “Marynek azt üzenném, hogy nagyon sajnálom, ami most Önnel és családjával történik, de nekünk biztonságban kell tartanunk az idősotthonok lakóit. Abban reménykedünk, hogy a közeljövőben visszatérhetünk a normális élethez. Tudjuk, hogy a gondozóotthonok lakói számára egy látogatás többet jelent, mivel ez része az egészségük fenntartásának is.”

(Kapcsolódó: Szívfacsaró fotó készült egy idős, koronavírussal fertőzött bácsiról, aki egy hónapja nem látta a napnyugtát)

(Liner)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Aggódik idős szeretteiért? Senior okosórával tarol a Vodafone! (x)
Megéri a hitelkártya? 9 gyakori kérdés és válasz az igénylés előtt (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/skocia-104-eves-neni-magany-video/8f00nbf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?