ápr 7, 2021
7 Views
0 0

Szili Katalin a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtéséről: még nincs vége, írjuk alá minél többen!

Written by

Szili Katalin a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtéséről: még nincs vége, írjuk alá minél többen!

Még pontosan egy hónap áll rendelkezésünkre a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezésének aláírásgyűjtésére, mivel azt döntésével második alkalommal is meghosszabbította az Európai Bizottság a világjárványra való tekintettel – közölte Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke. 

Szili Katalin a határon túli autonómia ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott közleményében úgy fogalmazott, hogy a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtésére szabott határidő kitolásával újabb kört nyitottak meg számunkra a 2019. május 7-én indított kampányban.

A mai napig 10 országból 1 152 486 aláírás gyűlt össze. Ez azt jelenti, hogy a jogszabályi érvényességi feltételnek akkor felel meg a kezdeményezés, ha az egyes tagországok hatóságai hitelesítik az aláírásokat. Ezért nem dőlhetünk még hátra. Ki kell használnunk az előttünk álló egy hónapot egyrészről azért, hogy az érvényesség biztonsággal, kellő rátartással garantált legyen, másrészt, hogy azt a szolidáris közösséget, mely ezen ügy mellett felsorakozott, a lehető legszélesebbre bővítsük

– fogalmazott Szili Katalin.  Azt is hozzátette, hogy az SZNT kezdeményezése azt célozza, hogy az unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól, és ezen sajátosságok fenntartásához biztosítja a strukturális alapokhoz való közvetlen hozzáférés esélyegyenlőségét. Hangsúlyozta azt is, hogy a polgári kezdeményezésről szóló szabályozás értelmében a polgároknak az unió demokratikus és politikai életében való részvétele révén ez az intézmény hozzájárul az unió demokratikus működésének javításához.

A még rendelkezésre álló időben mozgósítsuk barátainkat, ismerőseinket az EU tagországaiban, hogy írják alá a kezdeményezést, ezzel is növelve a támogatók táborát, hiszen több mint két és félmillió aláírás gyűlt össze a másik polgári kezdeményezéssel, a Minority SafePackkel együtt az őshonos kisebbségek ügyeiért. Ezen eredményből kiindulva, nyugodtan tekinthetjük polgári kezdeményezéseink hatását mozgalomnak, amely európai értéket teremtett. Ezért is, miközben óvjuk egymást és egészségünket, adjunk egy perc figyelmet a nemzeti régióknak! 

– buzdított Szili Katalin.

Forrás: Nemzetpolitikai Államtitkárság, kiemelt kép: MTI/Vajda János

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/szili-katalin-a-szekely-nemzeti-tanacs-alairasgyujteserol-amig-nincs-vege-a-kornek-nincs-vege-az-alairasgyujtesnek/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?