ápr 17, 2021
10 Views
0 0

„Sziklákba kapaszkodva küzdöttem az életemért” – Élő videózás közben zuhant a mélybe Dávid: ahonnan leesett, onnan nem jött még ki ember élve

Written by

– Egy hullámtörő tetején sétáltam az egyik éjjel Puerto de la Cruz városában. Éppen egy élő videót készítettem, amiben még meg is jegyeztem, hogy az óriási hullámok kis híján magukkal rántanak. Amikor elindultam vissza, a sötétben elvétettem az egyik lépést, és egy olyan sziklára támaszkodtam, amin megcsúszva elvesztettem az egyensúlyomat, és a mélybe zuhantam több mint tíz métert – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a Blikknek Dávid. A fiatalember sportfogadásokból él, az egyik videómegosztó alkalmazáson több mint 20 ezren követik.

(A legfrissebb hírek itt)

A víz tompíthatta az érkezését, de az óriási, kocka alakú sziklákon hiába próbált meg felállni, keresni a kiutat, a pokoli fájdalmai miatt nem jutott sokra, és az emberektől is olyan távol volt, hogy esélye sem volt arra, hogy meghallják a kiabálását.

A csodás Tenerife majdnem a végzetet hozta el a magyar fiatalember számára / Grafika: Séra Tamás

A csodás Tenerife majdnem a végzetet hozta el a magyar fiatalember számára / Grafika: Séra Tamás

– Egyszer megpróbáltam felmászni, de az egyik óriáshullám lesodort. Tudtam, hogy az éjszakát a szabad ég alatt fogom tölteni. A sziklákba kapaszkodva küzdöttem az életemért, közben a zsebemben lévő pénzt, iratokat és a telefonomat is elsodorták a hullámok. Reggelre már olyan fájdalmaim voltak, hogy lépni sem tudtam, levegőt is alig kaptam és hangom is alig volt. 12 órán át küzdöttem az életemért, az utolsó pillanatokban bukkant rám végül egy ember – mesélte lapunknak Dávid. Mint mondta, a rendőrök nem akarták elhinni, hogy még az előző nap estéjén zuhant le. A kórházban azt is megtudta: ahonnan leesett, onnan nem jött még ki ember élve.

Élő videózás közben zuhant a mélybe Dávid

Élő videózás közben zuhant a mélybe Dávid

Azzal fogadtak, hogy a belső vérzésem miatt nem biztosak benne, hogy megérem a reggelt. Ezzel a tudattal kellett lefeküdnöm. Mivel senkit nem tudtam értesíteni a történtekről, hiszen még a saját számomat sem tudom fejből, az egyik nővértől kértem el a telefonját. Így tudtam feltölteni két segítségkérő videót a TikTokra, amiket eddig már több mint 400 ezren néztek meg – tette hozzá.

Dávid a TikTok-ra feltöltött videóval kért segítséget a spanyol kórházból rokonaitól

Dávid a TikTok-ra feltöltött videóval kért segítséget a spanyol kórházból rokonaitól

A fiatal ekkor még azt hitte, hogy járni sem fog tudni többé, de szerencsére nem így alakult. Ugyan jó néhány bordája és az egyik ujja is eltört, valamint a medencéjénél több csigolya és a lépe is megsérült, egy hete a saját felelősségére hazarepülhetett, azóta pedig az édesanyjánál regenerálódik Piliscsabán.

Segített a külképviselet

A területileg illetékes magyar külképviselet a helyszínen segítette Dávidot, valamint a családjával is felvette a kapcsolatot. Madridban készítettek számára egy útlevelet, amellyel végül hazautazhatott.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

EXTRA AJÁNLÓ
Így öltözzünk kiránduláshoz, hogy kényelmes legyen (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/tenerife-tiktok-elo-video-fiatal-fiu-lezuhant-melyseg-alig-elte-tul/bthebk0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?