ápr 29, 2021
11 Views
0 0

Szijjártó Péter: az első negyedévben nyolc százalékkal bővült a magyar fémipar

Written by

Szijjártó Péter: az első negyedévben nyolc százalékkal bővült a magyar fémipar

Az idei első negyedévben a magyar fémipar teljesítménye nyolcszázalékos növekedést regisztrálhatott – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn, a Wuppermann Hungary Kft. támogatói okiratának átadási ünnepségén.

Szijjártó Péter miniszter elmondta, hogy a fémipari termékek 60 százalékát a külpiacokon értékesítik, és most már 122 ezren dolgoznak ebben az ágazatban Magyarországon. A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott: a Wuppermann Kft. nagyban hozzájárul ehhez az exportteljesítményhez, hiszen a Magyarországon egyedülálló minőségi és mennyiségi képességekkel rendelkező acélfelület-kezelő üzemben előállított termékeinek 98 százalékát külföldön adja el. Kiemelte, hogy a német cég most új technológiát hoz gönyűi telephelyére, modern gépeket vásárol, logisztikai fejlesztést hajt végre összesen 5,3 milliárd forint értékben. Mivel ezzel a beruházással a vállalatcsoport két magyarországi cégénél dolgozó 183 ember munkája válik biztossá, ehhez a kormány 970 millió forintos támogatást biztosít.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy a következő hetekben újabb 3,1 millió keleti oltóanyag érkezik Magyarországra a brüsszeli központi beszerzéssel vásárolt vakcinák mellett, ami lehetővé teszi, hogy a közeljövőben megcélozzák azt, hogy Magyarországon ötmillió ember legyen beoltva. Hozzátette: ezzel lehetővé válik, hogy Európában elsőként indítsák újra a gazdaságot, amely az elmúlt egy évben sikerrel teljesített. Ennek oka az, hogy a kormány nem adta fel azt a gazdaságpolitikai stratégiát, amely szerint nem szociális, hanem beruházásösztönzési alapon adtak támogatást a magyar gazdaságnak – mondta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Igor Matovič szlovák miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter kezet fog a gönyűi távvezeték átadóünnepségén Gönyűn 2021. április 29-én. A távvezeték a Duna felett, Magyarország és Szlovákia között húzódik. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a kormány 1434 Magyarországon működő vállalatot támogatott annak fejében, hogy azok bővítették kapacitásukat, új technológiákat vásároltak és közben nem bocsájtottak el senkit.

Ebben a gazdasági sikerben nagy szerepe volt a német iparvállalatoknak, amelyek a gazdasági kapacitásokért folytatott globális újraelosztási versenyben ismét Magyarországnak szavaztak bizalmat, és még több beruházást hoztak Magyarországra

– hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Igor Matovič szlovák miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter a gönyűi távvezeték átadóünnepségén Gönyűn 2021. április 29-én. A távvezeték a Duna felett, Magyarország és Szlovákia között húzódik. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kara Ákos, a térség fideszes országgyűlési képviselője a támogatói okirat átadási ünnepségen arról beszélt, hogy a Wuppermann Hungary hat évvel ezelőtti alapkőletételén a vállalat és a kormány közös vállalása volt, hogy a logisztika és a termelés mintaközpontja épül meg a gönyűi kikötőben. Hozzátette: mindez ma egy olyan környezetben van, ahol az utóbbi években mintegy százmilliárd forintot költöttek ipari, illetve az árvízvédelmi beruházásokra.

Jakab Ferenc, a Wuppermann Hungary Kft. ügyvezetője az eseményen elmondta: 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai létesítményük szíve az ultramodern kombinált pácoló üzem, amelynek kapacitása 750 ezer tonna acél megmunkálását, felületkezelését teszi lehetővé. Hozzátette: termékportfóliójukban pácolt, horganyzott és hasított tekercsek, innovatív termékek, például horganyzott acélszalag cink-magnézium bevonattal és fóliával bevont termékek találhatók.

Forrás: MTI; Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/szijjarto-peter-az-elso-negyedevben-nyolc-szazalekkal-bovult-a-magyar-femipar/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?