ápr 7, 2021
3 Views
0 0

Szijjártó beszólt az EU-nak Petry kirúgása miatt

Written by

Szijjártó beszólt az EU-nak Petry kirúgása miatt

„Kedves Vera Jourová, Didier Reynders, Frans Timmermans, Judith Sargentini és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikus!” – kezdte Szijjártó Péter, miután ő is hozzászólt a Hertha kapusedzőjének menesztéséhez.

Petry Zsolttól azután vált meg a klubja, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között Gulácsi Péterről beszélt, hogy jobban tenné, ha a focival foglalkozna, illetve a bevándorláspolitikáról is szót ejtett, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt. A megjelenést nem egyeztette a csapatával, aki végül megvált tőle. 

„Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról.

Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?” – folytatta a külügyminiszter. 

Novák Katalin és Kocsis Máté szintén elmondta a véleményét, ugyanakkor egyikük sem említette meg Hrutka János nevét, aki nemrég Gulácsi Péter szivárványcsaládos kiírásával szolidaritott. Nem sokkal később elküldték a Spíler TV-től a szakértőként dolgozó exfocistát: bár a hivatalos indoklás szerint a csatorna mással képzeli el a folytatást, most sokan Petry kirúgásával állítják párhuzamba az esetet.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210407-szijjarto-beszolt-az-eu-nak-petry-kirugasa-miatt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?