ápr 27, 2021
3 Views
0 0

Szijjártó a határzár feloldásáról: “Még egy kicsit odébb van”

Written by

Szijjártó a határzár feloldásáról: “Még egy kicsit odébb van”

A kormány még csak megfontolás szintjén sem gondolkodik a határzár feloldásán, az utazásokra vonatkozó szabályok módosítását egyelőre nem tervezik – mondta ma Szijjártó Péter a kérdésünkre.

Szijjártó Pétert a svéd külügyminiszterrel tartott mai sajtótájékoztatóján arról kérdeztük, hogy mikor kerülhet sor a határzár enyhítésére, illetve feloldására. Ezt a kormány beoltottsági határhoz – a 4 milliónál jönnek enyhítések -, vagy esetleg az uniós zöld vakcinaútlevél juniusra tervezett bevezetéséhez köti-e?

Szijjártó Péter a kérdésünkre azt mondta, most ő is úgy látja, hogy nagyon gyorsan el fogjuk érni a 4 milliós beoltottságot. Ez a vakcinabeszerzésnek is köszönhető, a már beérkezett hatszázezres kínai oltóanyag-szállítmányt ma hajnalban 480 ezer Sputnyik követte, és több körben érkezik még az újabb négyszázezer Sinopharm oltóanyag is – mondta.

Az oltóanyagon egészen biztosan nem fog múlni, hogy elérjük a 4 milliós átoltottságot és még ezen a héten újabb lépéseket tudunk tenni ahhoz, hogy visszakapjuk a korábbi normális életünket – tette hozzá Szijjártó Péter.

“Ennél tovább egyelőre nem mentünk, tehát még csak megfontolás szintjén sem. Tehát a határátlépés, az utazásokra vonatkozó szabályok módosításán egyelőre nem gondolkodtunk” – jelentette ki. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: “ez azt hiszem, hogy még egy kicsit odébb van, de reméljük, elérjük azt is”.

A miniszter a határzár feloldásáról a kérdésünkre azt mondta: “ez nemcsak rajtunk fog múlni. Nyilván majd figyelni kell arra, hogy a körülöttünk lévő vagy a világ más pontjain lévő országokban az oltási kampányok hogyan zajlanak annak érdekében, hogy tudjuk védeni a saját polgáraink egészségét”.

Jelenleg a védettség, az, hogy valaki már megkapta a védettségi igazolást, nem mentesít határátlépésnél a karanténszabályok alól. Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában jelentette be, milyen enyhítések lesznek, ha elértük a 4 milliós beoltottságot, és azt is, hogy mire lesz érvényes a védettségi igazolvány.

Négymillió beoltott után nyithatnak a mozik és színházak, védettségi igazolvánnyal

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210427-szijjarto-a-hatarzar-feloldasarol-meg-egy-kicsit-odebb-van

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?