márc 31, 2021
5 Views
0 0

“Szigorúan ellenőrzött buszokat” ígér a BRFK és a BKK Budapesten

Written by

“Szigorúan ellenőrzött buszokat” ígér a BRFK és a BKK Budapesten

Közleményükben azt írják, lakossági jelzésekre reagálva fokozottan ellenőrzik a 9-es és 151-es buszokat.

Mint írják, a Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal karöltve március 11-e óta fokozottan foglalkozik a kőbányai vonalakon utazók biztonságérzetével. A 9-es és a 151-es autóbuszon rendszeres közös jelenlétet biztosítottak, amit lakossági jelzésekre reagálva a következő két napon gyakorlatilag folyamatos ellenőrzésre fokoznak a két járat teljes útvonalán.

A járőrök, a BKK biztonsági szolgálata és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon is jelen lesznek március 31-én és április 1-jén.

Az utasok biztonságérzetét célzó közös bűnmegelőzési akciót szükséges intenzitással és rendszerességgel a későbbiekben is folytatni fogják az együttműködő szervezetek – áll a közleményben.

Hozzáteszik: a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon. Március 11-e és 29-e között a 9-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakasza került górcső alá. Kábítószer hatása alatt álló vagy részeg utasokkal ekkor nem találkoztak, de a lakossági visszajelzések alapján még fokozottabban ellenőrzik a két vonalat.

Hangsúlyozzák: aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek, vagy hívja azonnal a 112-es segélyszámot.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-szigoruan-ellenorzott-buszokat-iger-a-brfk-es-a-bkk-budapesten

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?