okt 17, 2020
6 Views
0 0

Szigoríthat a kormány a karanténszabályokon? Akár több százezret is fizethet az, aki megszegi a korlátozást

Written by

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken nyújtott be a parlamentnek egy olyan módosító javaslatot, aminek értelmében már nem 50 ezer, hanem akár 150 ezer forint megfizetésére is kötelezhetik azt, akit karanténba helyeznek, azonban a korlátozást nem tartja be.

(A legfrissebb hírek itt)

Ugyanakkor, ha a karantén alá helyezett állampolgár többször is megszegi a szabályokat, akkor többször is megbüntethető, maximum 600 ezer forintig egy nap alatt. Ahogy a javaslatban olvasható, az a céljuk, hogy minél inkább csökkentség az adminisztratív terheket, mivel nagy nehézséget okoz az, hogy minden karanténkötelezettséget önálló eljárásban kell elrendelni.

“A karantén elrendelésre vonatkozó szabályok alapján megállapítható, hogy a külföldről történő belépés során elrendelésre kerülő hatósági házi karantén esetében érdemi adminisztrációs tehercsökkentést lehet elérni, tekintettel arra, hogy ebben az esetben mérlegelésre nem kerül sor, teljesen automatikus döntés születik. Ezekben az esetekben további cél a gyorsaság és a szakszerűség a határellenőrzés során. Indokolt a határátlépés során alkalmazott hatósági házi karantén esetében a döntéshozatalt teljesen kiemelni a közigazgatási eljárásból és a törvény erejénél fogva rendezni ezt az esetkört” – olvasható a javaslatban.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson: a könnyebb közlekedést segíti a Huawei! (x)
Miért éri meg a hitelkártya? 9 gyakori kérdés és válasz az igénylés előtt (x)

www.blikk.hu/aktualis/politika/semjen-zsolt-karanten-szabalyok-javaslat/ht1qv37

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?