okt 18, 2020
5 Views
0 0

SZFE: néma tüntetés a Vas utcai épületnél – Átadták a 187 magyar művész által aláírt nyilatkozatot – fotók

Written by

A színművészetivel szolidáris művészek most a diákoknak támogatásukat ajánlották fel, minden hallgató választhat két ún. pótszülőt közülük, akik segítik őket. Ezenkívül átadtak egy 187 művész által aláírt támogatói nyilatkozatot is a hallgatóknak. A demonstrálók a szintén jelképes piros-fehér színű kordonszalaggal élőláncot alkottak a Vas utcai egyetemépületnél.

„Kedves SZFE-polgárok! Egyetértünk veletek, és támogatunk titeket mindabban, amit az autonómiáért, az egyetem szabadságáért tesztek. Nagyrabecsülésünk jeléül felajánljuk támogatásunkat! Ha bármire szükségetek van, forduljatok bármelyikünkhöz!” Szükségük is van rá. Az intézmény vezetése vasárnap újabb közleményt adott ki, amely szerint az egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött. „Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét” – olvasható a közleményben.

Holnap reggel folytatódik-sorozat : hétfőn reggel 8-tól az Innovációs és Technológiai Minisztérium épülete előtt színművészek olvasnak fel támogató leveleket. Az esemény Facebook-leírása szerint az SZFE-t fenntartó alapítvány alapítói jogait gyakorló minisztérium másfél hónapja nem válaszol a HÖK követeléseire. A szervezők közleménye szerint a megmozdulással azt szeretnék megmutatni, hogy mennyien állnak az autonóm felsőoktatás mellett. Több ismert színész fog leveleket felolvasni, olyan művészek vesznek részt majd rajta, mint Bánsági Ildikó, Nagy-Kálózy Eszter, Hernádi Judit, Reisz Gábor, Szirtes Ági, Molnár Áron, Básti Juli, Halász Judit, Szabó Győző, Bánfalvi Eszter, Alföldi Róbert, Csákány Eszter, Ónodi Eszter, Thúróczy Szabolcs, Mácsai Pál vagy Mucsi Zoltán.

Ma az SZFE új vezetése már egy ultimátum-szerű közleményt adott ki, aminek a lényege az volt, hogy következménye lesz, ha valaki engedély nélkül marad az egyetemen!

Ez volt ma délután az SZFE VAs utcai épületénél:

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson: a könnyebb közlekedést segíti a Huawei! (x)
Miért éri meg a hitelkártya? 9 gyakori kérdés és válasz az igénylés előtt (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/szfe-muveszek-elolanc-tuntetes/938ye6d

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?