okt 15, 2020
3 Views
0 0

Szexvideóval és kamu albérlettel zsarolt nőket egy férfi

Written by

Szexvideóval és kamu albérlettel zsarolt nőket egy férfi

A Tatabányai Járási Ügyészség állította bíróság elé azt a férfit, aki először egy nemlétező szexvideóval csalt ki több százezer forintot a sértettől.

Még 2018-ban egy társkereső oldalon ismerkedett a vádlott a nővel, akivel szexuális kapcsolatot létesítettek. Idén februárban Viberen keresztül vette fel a kapcsolatot ismét a sértettel, és közölte, ha nem utal át neki százezer forintot, akkor beszámol a nő férjének és gyerekének a korábbi kapcsolatról, illetve valótlanul azt állította, hogy az aktusról videót készített, és ezt is átküldi a sértett házastársának. A nő elutalta a pénzt, de a vádlott ismét százezret követelt. Ezt is megkapta, de harmadszorra, amikor egy újabb ötvenez forintról szólt a zsarolás, a nő a rendőrséghez fordult. 

De nem ez volt az egyetlen eset, amikor a férfi zsarolással próbálkozott:  2019. decemberében tagja volt a Székesfehérvár albérlet-csoportnak, ahol a sértett bejegyzést tett közzé, miszerint albérletet keres. A vádlott december közepén messengeren felvette a kapcsolatot a nővel és közvetítőként egy nem létező, de a vádlott állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött a sértettnek. A vádlott 160.000.- forintot kért azért, hogy a sértett április 15-ig költözéséig fenntartsa az albérletet. A nő az összeget sokallta, végül  húszezer forintban egyeztek meg, amit a sértett el is utalt a vádlottnak. A sértett és a vádlott ezt követően több üzenetet váltott a lakás megtekintése érdekében, de a vádlott a nő által javasolt időpontokat elhárította. A vádlott 2020. január 28-án azt írta, megmutatja a lakást, de további hatvanezer forintra van szüksége az első havi bérleti díjhoz, amit a lakás tulajdonosának kell megfizetnie. A sértett a kért összeg helyett 40.000.- forintot utalt át. A vádlott január 29-én kaució címen újabb ötvenezer forintot kért a sértettől, de ekkorra a sértett bizalmatlanná vált, amiért még mindig nem tudta megnézni a lakást. A nő nem utalta át az összeget, hanem visszakérte a korábban átutaltakat, de a vádlott a kérésnek nem tett eleget, hanem új ajánlattal állt elő, találkozót akart megbeszélni a sértettel, de a sértett nem egyezett bele, feljelentést tett a vádlott ellen – áll az ügyészség közleményében. 

A vádlottat egy év tíz hónap börtönbüntetésre, egy év közügyektől eltiltásra, valamint kétszázhatvanezer vagyonelkobzásra ítélték. A férfi viszont enyhítésért fellebbezett. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201015-szexvideoval-es-kamu-alberlettel-zsarolt-noket-egy-ferfi

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?