ápr 28, 2021
6 Views
0 0

Szexről a nő dönt, házasságról a férfi

Written by

Az amerikai Kevin Samuels harcedzett arculati tanácsadó, hosszú évek óta segít a nőknek abban, hogy a legjobb formájukat hozzák a mindennapokban. Az 51 éves fekete férfi YouTube-csatornájának népszerűsége az utóbbi hetekben robbanásszerűen növekedni kezdett, naponta immár sok százezer néző követi. Hogy mitől e felfutás? Oldala eredetileg mezei stílustanácsadásként indult, újabban azonban a modern fekete nők kapcsolatképtelenségét elemzi már, betelefonálós műsor keretében.

Nem valamifajta dühödt lincscsatornáról van szó, ahol frusztrált férfiak panaszkodhatnak élő adásban. Pont fordítva: Samuels gyakorlatilag kizárólag lelkes/elkeseredett szingli nők hívásait fogadja, akik elmesélhetik randikudarcaikat és kapcsolati vágyaikat – cserébe a házigazda elmondja nekik, hogy miért ekkora lúzerek. Az internetes produkció legfőképp a feketéknek próbál szólni, de persze nem csak róluk.

Értük haragszik

A randiguru szerint az emberi történelemben a nők sosem voltak szabadabbak még, mégis boldogtalanabbak most, mint valaha – ebből is látszik, hogy őket bizony vezetni kell. Verdiktjei egy idő után kiszámíthatóak, típusokba rendeződnek.

  • A legtöbb nő ma királylánynak és/vagy főnöknek képzeli magát a bő fél évszázados médiapropaganda miatt, pedig a valóságban csak ilyen-olyan termékeket próbálnak rájuk tukmálni ezekkel a szuggesztív fedősztorikkal. A modern feminizmus szimpla átverés, egy marketingtrükk.
  • A túlfújt énkép miatt átlagos nők tömegei álmodoznak arról, hogy egyszer trófeafeleségek lesznek. Bontott, használt és sérült árut kívánnak exkluzív csúcsmodellként beárazni. S mivel alapból főnyereménynek tartják magukat (csupán azért, mert történetesen élve születtek), a rendes, dolgos átlagférfit lenézik, mondván, ő „nem elég jó” nekik.
  • A szexről a nő dönt, az elköteleződésről viszont a férfi, mert a házasság nagyon drága mulatság. Míg a nőt teljesen jogosan érdekelheti a férfi pénze, hiszen neki is juthat belőle – ez fordítva életszerűtlen, a nő pénzéből a férfi nem kaphat. Következésképpen egy férfi a nő diplomáira és karrierjére is magasról tesz, a randipiacon ezek gyakorlatilag értéktelen portékák.
  • Nincs gond a karrieristákkal, de aki a tanulmányaira vagy a munkahelyi előmenetelére fókuszál szülőképes korában, később ne lepődjön meg, ha egy stabil egzisztenciájú férfi nem veszélyeztetett terhesség keretében próbál utódokat hagyni a világra. Aki lemarad, kimarad. Legtöbbször a nők egyébként is a szimpla munkát nevezik karriernek, így hitegetik magukat, hogy igenis volt értelme a családalapítás halogatásának.
  • A nagyszüleink is csalták egymást, de mi erről csak a temetésük után értesültünk, mert régen még helyén voltak a prioritások, és tudták, hogy mi a diszkréció és az összetartás. A félrelépés nem törvényszerű, de előfordulhat, és felnőttként kell reagálni rá.

Üdv a macskás nénik gyárában!

Kevin Samuels meggyőződése, hogy a nők legnagyobb ellenségei nem a férfiak, hanem a barátnők, akik egymást kábítják, hitegetik és hergelik bele a hülyeségekbe. Például hogy főállású feleségnek lenni rabszolgaság, nem pedig luxus. Vagy hogy pont ők lesznek majd a csodálatos kivételek, akikre semmiféle szabályszerűség nem vonatkozik a fentiekből. A koronavírus kitörésekor viszont sokan rájöttek közülük, hogy hetekre még bevásárolni sem tudnak egyedül – Samuels szerint ez talán reményt adhat most a kijózanodásra.

A különutas randiguru szerint 

a legalapvetőbb félreértés az, hogy a férfiak valamiféle bűvös sorsjegyek volnának, akik közt – ha eleget turkálsz – előbb-utóbb belenyúlsz a tutiba.

Ehhez képest annak a férfinak, aki becsülettel el tudna tartani több gyereket, szintúgy elvárásai vannak, külsőre és belsőre is. Értük keményen meg kell dolgozni: ha kell, konditerembe, ha kell, terápiára menni.

Mert a férfiak vizuálisak, szeretik a szépet, a nőket pedig igenis külalakra pontozzák. Személyiségre pedig együttműködő partnert keresnek, nem vitatkozót. Akinek tehát az első társalgási reflexe az, hogy ellentmondjon vagy támadjon, arra sosem lesznek vevők, pláne, ha még mosolyogni sem szokott soha. Akinek mindez túl nagy kihívás, az pedig vegyen egy kisállatot, és haljon meg egyedül (Buy a dog and die alone) – hangzik a leggyakrabban visszatérő jó tanács.

Sematikus? Nyilván. Provokatív? Naná. Viszont népszerű. Ilyesmiket mostanság nem szokás mondani arrafelé (sem). A Kevin Samuels-jelenségben persze az is izgalmas, hogy pont egy etnikai kisebbségben alakulgat az újhullámos feminizmus meghaladásának igénye. Ám a legérdekesebb mégis az, hogy milyen sok nő ért egyet nap mint nap a műsorvezetővel, és mennyien köszönik meg az – olykor valóban harsány, de tulajdonképpen mindvégig udvarias – intelmeit.

A porondmester egyébként azt kéri, hogy aki már boldog feleség, vagy sosem akar megházasodni, ne hívja őt. Ez a műsor nem nekik szól.

(Borítókép:  Per-Anders Pettersson / Getty Images)

index.hu/kulfold/2021/04/28/miert-szinglik-a-nok-kevin-samuels-feminizmus/

Komment írása

Article Tags:
·
Article Categories:
Content Exchange · Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?