aug 7, 2020
40 Views
0 0

Szétválasztott bangladesi ikrek – Megtekinthető a sikeres műtétsorozat előzményeiről készült dokumentumfilm

Written by

Szétválasztott bangladesi ikrek – Megtekinthető a sikeres műtétsorozat előzményeiről készült dokumentumfilm

Dokumentumfilm készült a sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár nemzetközileg is elismert, orvostudományi innovációkat jelentő műtétsorozatának előzményeiről – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken.

Közleményükben azt írták, a fejüknél összenőve született bangladesi kislányok (Rukia és Rabia) végső szétválasztásának első évfordulója alkalmából osztják meg 48 perces kisfilmjüket, amelyen az is látható, amikor 2017 novemberében az akkor másfél éves gyermekek és a szüleik először találkoznak a műtétet végző orvosok közül Csókay András idegsebésszel és Pataki Gergely plasztikai sebésszel.

A határokon átívelő, több, mint két éve tartó műtétsorozat harmadik szakaszát jelentő, 2019. augusztus 2-án zárult, 33 órás végső szétválasztó műtét első évfordulójára közzétett kisfilm hivatalos dokumentációs munkatársuk, Fuchs Richárd munkája

– írták. A dokumentumfilm megtekinthető a Cselekvés a Kiszolgáltottakért Alapítvány honlapján.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata 2010 óta szervez plasztikai-helyreállító és égési sebészeti missziókat Bangladesbe, Pataki Gergely vezetésével.

Forrás/fotó: MTI

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/szetvalasztott-bangladesi-ikrek-megtekintheto-a-sikeres-mutetsorozat-elozmenyeirol-keszult-dokumentumfilm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=szetvalasztott-bangladesi-ikrek-megtekintheto-a-sikeres-mutetsorozat-elozmenyeirol-keszult-dokumentumfilm

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?