máj 31, 2021
6 Views
0 0

Szerbiában engedélyezik a 12 éven felüli gyerekek oltását

Written by

Branislav Tiodorović, a köztársasági válságstáb tagja hétfőn azt mondta, az Európai Gyógyszerügynökség engedélye után a Szerbiai Gyógyszerügynökség megindította az eljárást, amely keretein belül kezdeményezik, hogy Szerbiában is alkalmazzák a Pfizer vakcináját a 12 éven felüli gyerekek számára, írja a Szabad Magyar Szó.

„Ez igen jelentős döntésnek számít, mert ennek a generációnak az immunizációjával egy olyan csoportot fedünk le, amely potenciálisan komoly vírusterjesztő” – mondta Tiodorović, hozzátéve, hogy az oltás a gyerekek számára sem lesz kötelező, a szülők dönthetnek majd, hogy beadatják-e, miután kikérték a gyerekorvos véleményét.


Egy 12 éves fiú megkapja a Pfizer vakcináját Seattle-ben május 13-án Fotó: DAVID RYDER/Getty Images via AFP

Az Európai Gyógyszerügynökség pénteken engedélyezte, hogy 12-15 éves gyerekek is megkaphassák a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltását. Kanada és az Egyesült Államok már engedélyezte az oltás használatát ebben a korosztályban.

444.hu/2021/05/31/szerbiaban-engedelyezik-a-12-even-feluliek-oltasat?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?