ápr 29, 2021
9 Views
0 0

Szentkirályi Alexandra: A védettségi igazolvány kötelező belépő lesz

Written by

Érezhetőbb szabadságot fog jelenteni az újabb lazitás, hiszen kitolódik a kijárási tilalom éjfélre, ehhez fognak igazodni a boltok, amelyek majd este 11 óráig lehetnek majd nyitva – közölte Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő hozzátette: az éttermek belső része is megnyílhat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére, csakúgy, mint a szállodák, nyithatnak majd az állatkeretek, vadasparkok, színházak és a mozik is.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére, hogy mi van azokkal, akik nem kapták még meg a védettségi igazolványt, Szentkirályi Alexandra elmondta, több ezer, több tízezer ember dolgozik azon, hogy valaki egy védettségi igazolványt meg tudjon kapni egészen onnan, hogy az orvos felvezeti az adatokat a rendszerbe.

Előfordulhatnak technikai hibák, rossz adatok vannak megadva, de dolgozik azon a kormány, hogy ezeket a védettségi igazolványokat minél hamarabb mindenki meg tudja kapni

– tette hozzá.

A múlt hétvégi terasznyitással és tömegjelenetekkel kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta,

a védettségi igazolvány a legtöbb nyíló helyen kötelező belépő lesz és nagyban fogja korlátozni, hogy egy adott helyre kik mehetnek be (…) a megoldást alapvetően nem a korlátozások bevezetése jelenti, hiszen most már egy sokkal hatékonyabb fegyver van a kezünkben, ez pedig az oltás, az oltási számokhoz kötjük az egyes lépéseket.

Teljes beszélgetés:

HírTV

hirtv.hu/magyarorszageloben/szentkiralyi-alexandra-a-vedettsegi-igazolvany-kotelezo-belepo-lesz-2520895?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?