jan 13, 2021
8 Views
0 0

Szentkirályi Alexandra: a kétes vakcinák az egészségre kifejezetten ártalmasak lehetnek

Written by

Szentkirályi Alexandra: a kétes vakcinák az egészségre kifejezetten ártalmasak lehetnek

“Ne dőljünk be az álhíreknek, hamis ajánlatoknak! Ahogy az első hullámban a hamis maszkokkal, vagy túlárazott fertőtlenítőszerekkel, most hamis vakcinákkal akarnak nyerészkedni – ezt nem hagyjuk!” – írja közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. 
Szentkirályi posztjában kifejti, hogy bűnözők próbálnak hamis vakcinákat eladni, és nemzetközi közösségi oldalak felületén már megjelentek olyan álprofilt létrehozó felhasználók, akik a gyanútlan vásárlóknak  hamis oltóanyagot kínálnak eladásra, illetve annak szállítására és mélyhűtésére használt berendezéseket. A kormányszóvivő külön felhívja a figyelmet arra, hogy a vakcinák nem érhetők el kereskedelmi forgalomban, azokhoz kizárólag a kormány által kijelölt oltóközpontokban, ütemezetten és ingyenesen lehet hozzájutni. Védőoltásként hirdetett vakcinákat semmilyen körülmények között nem szabad megrendelni az internetről, ahol biztosan hamisított, nem bevizsgált, a kereskedelmi forgalomban nem elérhető, nem engedélyezett terméket árusítanak. Magyarországon a rendőrség folyamatosan figyeli az internetes hirdetőfelületeket és jelenleg nincs információjuk arról, hogy az országban megjelentek volna a hamis vakcinák.
Kérünk mindenkit, hogy ahogy az álhíreknek, úgy ezeknek az ajánlatoknak se dőljön be! Senki se vásároljon az interneten vakcinákat, mert azok biztosan hamisak! A kétes vakcinák pedig az egészségre kifejezetten ártalmasak is lehetnek. 
-írta a Facebookon a kormányszóvivő.
Forrás: Facebook, kiemelt kép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

pestisracok.hu/szentkiralyi-alexandra-a-ketes-vakcinak-az-egeszsegre-kifejezetten-artalmasak-lehetnek/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?