ápr 8, 2021
9 Views
0 0

Szél Bernadett elvenné a szegedi professzor lovagkeresztjét

Written by

A független képviselő Gulyás László miatt törvényjavaslatot nyújt be.

Több diákja szerint rasszista, szexista, homofób megjegyzéseket tett előadásán a Szegedi Tudományegyetem oktatója, Gulyás László, akit pár hete Áder János államfő a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntetett ki.

Szél Bernadett Facebook-oldalán azt írta, az a minimum, hogy a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadójától az állami kitüntetést visszavonják. Mivel azonban a Fidesz 2011-ben eltörölte ennek lehetőségét érdemtelenné válás esetén – és mindent meg is tesz, hogy ne az érdem, hanem a lojalitás kapjon jutalmat – ehhez törvényjavaslatot kell benyújtania.

Szél Bernadett szerint egy állami kitüntetés azt üzeni a társadalomnak, hogy a viselője erkölcsileg kiérdemelte az elismerést, munkássága példaértékű.

Gulyás László viszont semmilyen erkölcsi elismerést nem érdemel

– írta Szél Bernadett, aki kész erről vitatkozni Áder Jánossal és a Fidesszel is. Nem érti ugyanis, mitől nemzeti, polgári érték, ha valaki válogatott rasszista, szexista kijelentéseket tesz cigányokra, feketékre, nőkre a diákjainak. Szél Bernadett arra utalt, hogy az államfő a szegedi oktatónak nemcsak a magyarság történetével kapcsolatos kutatásait, hanem „a nemzeti, polgári értékrendet közvetítő” publikációit is elismerte, amikor a kitüntetést adományozta, Orbán Viktor ellenjegyzésével.

24.hu/belfold/2021/04/08/szel-bernadett-elvenne-a-szegedi-professzor-lovagkeresztjet/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?