márc 29, 2021
6 Views
0 0

Szél Bernadett: a pedagógusok oltása mellett rendszeresen kellene tesztelni

Written by

Szél Bernadett: a pedagógusok oltása mellett rendszeresen kellene tesztelni

A független képviselő úgy látja, a kormányzat nem kezdett neki időben a pedagógusok oltásának, most pedig van egy erőltetett menet ezzel kapcsolatban. A politikus szerint az oltás mellett rendszeresen, ingyenesen és tömegesen kellene tesztelni, az iskolákat ugyanis minél előbb biztonságossá kell tenni.

Szél Bernadett az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: az intézményeket azért kell minél hamarabb biztonságossá tenni, mert a diákok körében nagy a lemorzsolódás, a szülőknek pedig muszáj dolgozniuk.

Hangsúlyozta: a kormányzat nem kezdett bele időben a pedagógusok oltásába, most viszont erőltetett menet van, emellett viszont nem hallani arról, hogy folyamatos, tömeges tesztelések lennének, “pedig ez máshogy nem fog működni”. Szél Bernadett szerint az oltás mellett rendszeresen, ingyenesen és tömegesen kellene tesztelni.

Felsőoktatás

Szél Bernadett nem érti, hogy miért pont most kell a felsőoktatást átalakítani – szerinte látni, hogy a szenátusok erős zsarolás hatására döntöttek a modellváltás mellett az érintett intézményekben. Ez azt jelenti a politikus szerint, hogy mostantól a kuratóriumtól fog függni, hogy alakul az egyetemek autonómiája.

A képviselő azt mondta: miközben tombol a járvány, nagy nyomás alatt az egyetemeket párbeszéd nélkül rákényszerítik egy teljesen más útra. Arra a kérdésre, hogy honnan tudja, hogy az egyetemeket zsarolják, úgy reagált: lehet ezt mézes madzagnak is nevezni, 1500 milliáőrd forint van ugyanis, amit be lehet vonni az oktatásba, szerinte ebből azok részesülnek, akik modellt váltanak. Józan ésszel gondolkozva ez nem lenne feltétel, ezt a feltételt a kormány szabta – tette hozzá.

Szél Bernadett szerint ráadásul mindeközben mindenki másra – a világjárványra – figyel, és a korlátozások miatt még tüntetni sem lehet.

Nem mindenki “pedagóguspárti”?

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210329-szel-bernadett-a-pedagogusok-oltasa-mellett-rendszeresen-kellene-tesztelni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?