máj 6, 2021
20 Views
0 0

Szavazzon: mi legyen a budapesti kis elefánt neve?

Written by

A Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség segítségét kéri az április 24-én született, fiú kiselefánt nevének kiválasztásában: az intézmény honlapján csütörtöktől jövő szerdáig lehet szavazni (itt teheti meg egy klikkeléssel) a jövevény nevére – közölte az intézmény.

Három, előzetesen kiválasztott, “előzsűrizett” névre várják a voksokat a honlapon:

  • Artur (kelta-angol eredetű név),
  • Huba (magyar eredetű név) és
  • Samu (magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve).

A szavazás eredményét jövő csütörtökön teszi közzé az intézmény 2 olvasható az intézmény tájékoztatójában.

Mint írják, az állatok, így az elefántok névadásával kapcsolatban is többféle hagyomány létezik a budapesti állatkertben. Ezek egyike, hogy sok állatnál a kicsik nevének kezdőbetűje megegyezik az anyaállatéval. Az előző két kiselefánt esetében is ezt a gyakorlatot követték, de az állatkerti szakemberek most arra jutottak, hogy nem ragaszkodnak az A betűs nevekhez.

A budapesti elefántoknál ugyanis már az anyuka (Angele), az apuka (Assam) és az idősebb testvér (Arun) neve is ezzel a betűvel kezdődik. Így a most szavazásra bocsátott nevek között is csak egy A betűs akad és annak a hangzása is jól megkülönböztethető a többitől.

Ez fontos szempont, mivel a gondozók az állatokat hívónevükön szólítják meg és ha a nevek túlságosan hasonlók, az állatok esetleg eltéveszthetik, hogy róluk vagy valamelyik társukról van-e szó.

Nyitókép: Forrás: budapesti állatkert

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Életmód · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?